Milovaný i nenáviděný Maradona proslul umem i skandály

Na hřišti proslul argentinský záložník Diego Maradona geniálními kousky, mimo něj na sebe strhával pozornost četnými skandály. Kariéru mistra světa z roku 1986 notně poznamenala závislost na kokainu, kvůli níž byl opakovaně potrestán zákazem činnosti. Po jejím skončení se jeden z nejlepších fotbalistů všech dob vydal na nepříliš úspěšnou trenérskou dráhu. Necelý měsíc po 60. narozeninách dnes Maradona zemřel na infarkt.

Maradona bývá po operaci zmatený

Legendární fotbalista Diego Maradona musí po operaci mozku zůstat ještě několik dní v nemocnici. Podle svého osobního lékaře Leopolda Luqueho bývá šedesátiletý Argentinec chvílemi zmatený v důsledku abstinence. Kvůli abstinenčním příznakům je pod sedativy a čeká ho neupřesněná odvykací kúra.

Maradona se zotavuje po úspěšné operaci kvůli krvácení do mozku

Diego Maradona se zotavuje po úspěšné operaci. O tom podle agentury Reuters dnes informoval Maradonův osobní lékař. Jeden z nejlepších fotbalistů v historii musel podstoupit zákrok kvůli krvácení do mozku. Před klinikou se shromáždila asi padesátka jeho fanoušků, kteří nadšeně přivítali zprávu o úspěšném průběhu zákroku.

Snad nám bude fandit Lukašenko, řekl Maradona po nástupu v Brestu

Legendární Argentinec Diego Maradona se dnes oficiálně ujal funkce předsedy Dinama Brest. Fanouškům běloruského klubu se přijel představit na stadion ve vojenském automobilu s obřími koly a prohlásil, že jeho cílem je, aby týmu fandil i prezident země Alexandr Lukašenko.

Maradona bude v běloruském Brestu šéfovat Ličkovi

Argentinská fotbalová legenda Diego Maradona bude předsedou běloruského klubu Dinamo Brest. Na jeho lavičce nedávno skončil již po čtyřech měsících český trenér Radoslav Látal, v roli asistenta u týmu zůstal Marcel Lička. Maradona podepsal s Brestem smlouvu na tři roky, funkce se ujme po mistrovství světa v Rusku.

Hamšík uctil Maradonu. Poslal mu svůj rekordní dres

Kapitán italské Neapole a slovenské reprezentace Marek Hamšík daroval argentinské legendě Diegu Maradonovi svůj podepsaný dres, ve kterém vyrovnal jeho klubový rekord v počtu gólů.

Messi je próza, Maradona je poezie, říká legendární Batistuta

Bývalý vynikající útočník argentinské reprezentace, Fiorentiny či AS Řím Gabriel Batistuta se pustil do srovnání dvou fotbalových velikánů a vysvětlil, proč je podle něj Lionel Messi jen těžko překoná Diega Maradonu.

O Realu s Neapolí, Berlusconim a zrození Ligy mistrů

Dnes svedou souboj celky Realu Madrid a Neapole, a kdo by se mohl těšit víc? Narazí na sebe přece Cristiano Ronaldo s rozjetým duem Mertens - Hamšík. Přesto je tu jedna exkurze do minulosti, která by vás mohla naladit ještě o trochu lépe. Jednu očekávanou bitvu s významnými implikacemi už totiž oba kluby svedly roku 1987...

Pelé a Maradona se konečně usmířili

Fotbaloví velikáni Brazilec Pelé a Argentinec Diego Maradona, kteří jsou považováni za nejlepší hráče všech dob, se konečně usmířili. Došlo k tomu během čtvrtečního exhibičního duelu pět na pět před Královským palácem v Paříži, jehož se den před začátkem Eura zúčastnily další bývalé hvězdy Bebeto, Clarence Seedorf, Fabio Cannavaro či Rio Ferdinand.

Maradona byl hvězdou charitativní exhibice v Římě

Argentinská legenda Diego Maradona se opět představil v Itálii na trávníku. Bývalá opora Neapole byla jednou z největších hvězd pondělního charitativního utkání v Římě, jehož se zúčastnily další osobnosti jako Roberto Baggio, Andrej Ševčenko či kouč Arséne Wenger.

Pelé se nečekaně zastal rivala Maradony

Legendární fotbalista Pelé se nečekaně zastal svého rivala Diega Maradony. Podle devětašedesátiletého Brazilce nemůže trenér argentinské reprezentace za trápení týmu v kvalifikaci, chybu prý udělali svazoví funkcionáři.

Spor století: Pelé nebo Maradona?

Snad nikdy v celé dlouhé historii fotbalu se svět nerozdělil na dva tábory nesmiřitelných zastánců a odpůrců, jako je tomu v tomto případě. Když Pelé pověsil kopačky na hřebík, nikdo nediskutoval. Všichni svorně tvrdili, že odešel Král fotbalu. Když se ale objevil Maradona, jistota vzala za své. Pamětníci, stejně tak ti z nejmladší generace.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele