Maradona byl zbaven obvinění

05.01., 18:33
Aktuality
Podobizna Diega Maradony (© AFP)

Víc než tři roky po smrti byl argentinský fotbalista Diego Maradona v Itálii zbaven obvinění z mnohamilionových daňových úniků. Případ, který se táhl tři desetiletí, ukončilo rozhodnutí nejvyššího soudu, uvedla agentura Reuters.

"Je po všem. A mohu jednoznačně prohlásit, aniž bych se obával, že mi někdo bude odporovat, že Maradona nikdy na daních nepodváděl," řekl agentuře Reuters právník Angelo Pisani, který Maradonu zastupoval.

Daňové úřady tvrdily, že argentinský mistr světa z roku 1986 a někdejší tahoun Neapole neodvedl v Itálii na daních zhruba 40 milionů eur (nyní 984 milionů korun). V letech 1985 až 1990 podle nich využíval společnosti v Lichtenštejnsku, kam si nechal posílat od neapolského klubu příjmy z reklamy.

Maradona byl za daňové úniky odsouzen v roce 2005 a úřady mu pak při jeho návratech do Itálie zabavily například luxusní hodinky či diamantové náušnice. Stále se však snažil dokázat svou nevinu.

"Tohle je zadostiučinění pro fanoušky, sportovní hodnoty a především Maradonovu památku. Dědicové nyní mohou usilovat o náhradu škody a doufám, že toho využijí, kvůli otci," uvedl Pisani.

Maradona zemřel v listopadu 2020 po dlouhodobých zdravotních problémech na infarkt.

Autor: ČTK

Komentáře (1)

Přidat komentář
eder

Maradona bral kokain. Věděls to?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele