základní část, 23. kolo
03.03.2024 15:00 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Ostravané ovládli zlínskou Letnou. Perfektní výkon v hledišti podpořil oslavenec Juroška

Baník Ostrava porazil ve 23. kole Fortuna ligy domácí Zlín 1:0. Slezany, které hnal zaplněný kotel za jednou z branek, nasměroval k výhře gól Jana Jurošky, jehož zbloudilý centr šťastně zapadl přesně k tyči. Odchovanec pražské Dukly si tak nadělil příjemný dárek ke 31. narozeninám a Ostravanům zařídil druhý venkovní tříbodový zisk v řadě. Ševci naopak poprvé v jarní části padli na vlastním trávníku.

Svěřenci Pavla Hapala sice před dvěma týdny výhrou v Mladé Boleslavi zmírnili z mnoha stran se snášející kritiku, v posledním kole ale znovu selhali. Proti Bohemians totiž navzdory početní výhodě ztratili těsný náskok a pouze remizovali. Naopak ve Zlíně mohla po čtyřech získaných bodech ze čtyř jarních ligových zápasů a postupu do semifinále MOL Cupu panovat s nedávnými výsledky vcelku spokojenost.

Do první šance se v úvodu sedmé minuty procpal hostující Ewerton, svůj 100. zápas v české nejvyšší soutěži ale po nepřesné ráně k přední tyči gólem neokořenil. I o další vzruch se po necelé čtvrthodině postaral Baník, když za vápnem napřáhl Tomáš Rigo, jeho skákavý projektil ale zkrotil Stanislav Dostál. Pak konečně zabrali také Ševci, akrobatická střela Jakuba Janetzkého z malého vápna po sérii rohových kopů však svůj cíl nenašla. Poprvé se tak urodilo na straně hostů. Po půlhodině hry si Juroška hodil balon na levačku a vyslal centr, jenž nejspíše i za přispění na clonícího Abdullahiho Tanka doskákal až za Dostálova záda. Ještě před odchodem do šaten mohlo být srovnáno, Tomáš Schánělec ale zpětný pas zprava usměrnil míč jen těsně vedle.

Slezané mohli se startem druhé půle svůj náskok navýšit, nejprve ale Tanko po dobrém náběhu do vápna mířil doprostřed brány a o pár minut později Matěj Šín přetavil dobrý pas Ewertona pouze ve střelu, která šla mimo. K úžasu všech zúčastněných neuspěl Tanko ani 20 minut před koncem, kdy se po chybě v domácí defenzivě řítil sám na Dostála. Ten mu totiž včas padl pod nohy a jeho únik zneškodnil. Hráče v černo-zelených dresech ovšem nakonec trestuhodný počet spálených příležitostí mrzet nemusel, neboť jejich soupeř se k vyrovnávacímu gólu ani nepřiblížil. Na úplném konci pak Dostál famózně skočil pod nohy tentokrát Quadrimu Adediranovi a překazil další šanci hostů na pojištění náskoku.

Baník však i navzdory tomu zápas zvládl a ze Zlína si odvezl všechny body. O další výhru zabojuje 9. března proti Olomouci, Zlín čeká o den později důležitý záchranářský duel v Českých Budějovicích.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

0:2

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele