základní část, 17. kolo
13.12.2023 17:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Komorní atmosféra Dynamo neprobrala. Hradec zavzpomínal na slavnostní otevření stadionu

České Budějovice prohloubily v 17. kole FORTUNA:LIGY trápení, když na vlastní půdě prohrály s Hradcem Králové 0:2. Hosté rozhodli o osudu utkání již v první půli, když na brzký gól Lukáše Čmelíka navázal v nastaveném čase Jakub Kučera. Votroci tak i podruhé v letošním ročníku na Jihočechy vyzráli. Poprvé soupeře porazili při slavnostním otevření Malšovické Areny, kde Hradečáci zvítězili vysoko 5:1. Naopak pro Dynamo, které nezvykle nechalo uzavřít část vlastní tribuny kvůli nepokojům fanoušků v Plzni, se jednalo již o osmou soutěžní prohru v řadě.

Duel na jihu Čech proti sobě svedl týmy, které se z ligové výhry radovaly naposledy v říjnu. O něco lepší formou se i tak pyšnil Hradec. Ten v listopadu dosáhl na cennou remízu nejen proti Liberci, ale i v souboji s Plzní. Dynamo se naopak nezmohlo na jakýkoliv bodový příděl už šest zápasů v řadě a v očích široké veřejnosti bylo považováno za jednoho z největších aspirantů na sestup. V posledním utkání si navíc odvezlo pětigólový debakl ze hřiště Viktorie.

Hradec Králové na svého soupeře doslova vlétl a již ve čtvrté minutě se dostal do vedení. Centr Daniela Horáka propadl na zadní tyč, kde se nacházel Čmelík. Záložník, jenž ještě nedávno oblékal dres Jihočechů, si míč zpracoval a tvrdou střelou k levé tyči otevřel skóre utkání. Domácí tým inkasovaná branka příliš neprobudila a i nadále to byli Votroci, kteří udávali tempo hry.

V závěru první půle se Dynamu přece jen podařilo usadit se na polovině soupeře, k žádné gólové šanci to ovšem nevedlo. Naopak v nastaveném čase skórovali Hradečáci. Po rohovém kopu sice obrana Českých Budějovic dokázala zblokovat několik střeleckých pokusů, míč se však odrazil ke Kučerovi, jenž z bezprostřední blízkosti propálil bezmocného Dávida Šípoše.

Jen pár chvil po změně stran mohli hosté zvýšit na rozdíl třídy, Daniel Vašulín ale křižnou ranou z pokutového území trefil pouze levou tyč. Konstrukce domácí branky zvonila i v 67. minutě, kdy výborně hrající Čmelík nastřelil krásnou dalekonosnou ranou břevno. Míč se ještě odrazil na hlavu Petra Pudhorockého, jenže ten minul.

Ke vstřelenému gólu neměl daleko ani Ladislav Krejčí, jeho technický obstřel ovšem prosvištěl těsně kolem levé tyče. Hráči Dynama sice byli v závěru duelu aktivní, do vyložené šance, ze které by mohli skórovat, se však nedostali. Naopak je ještě třemi skvělými zákroky podržel Šípoš.

Hradec tak neprohrál ani šesté vzájemné ligové střetnutí od postupu do nejvyšší soutěže z roku 2021 a už počtvrté v řadě nad Budějovicemi zvítězil. Další zápas sehrají Votroci 16. prosince na půdě Zlína, Dynamo se ve stejný den střetne s Bohemians.

Autor: Livesport.cz / Oto Blaschke

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

1:0

Reagovat
DidusIneptus

Dynamo :(

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele