11. kolo
24.10.2011 18:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

FK Teplice - Sparta Praha 0:1

Sparta přijela, vstřelila gól a odvezla si tři body. O moc víc toho v dohrávce 11. kola k vidění skutečně nebylo.

Sparťané v Teplicích měli o motivaci postaráno. Na Stínadlech totiž nevyhráli již hrozivých 10 let a hlavně chtěli odčinit týden starý debakl s Libercem. První šance utkání patřila domácím. Vachoušek se šikovně obtočil kolem obránce a křížnou ránou vystrašil Švengera. Gólový úder ovšem přišel na druhé straně. Matějovského rohový kop vracel před bránu Hušek a sparťanský signál dokončil přesnou hlavičkou Slepička - 0:1. Úvodní branka demonstrovala, že se sparťané umí prosadit ve vápně i bez Kweukeho.

Následné minuty mnoho vzruchu nepřinesly. Hosté vycházeli z tradičně dobře organizované obrany, nikam se zbytečně nehnali a domácí tak měli pro útočení o to těžší podmínky. Nepříliš pohlednou bitvu o střed pole nenarušily ani sparťanské protiútoky a standardní situace, ani teplická snaha o vstřelení vyrovnávací branky. Větší kreativita a mírná převaha však byla k závěru první půle přeci jen na kopačkách hostů, teplické pokusy často končily ještě v zárodku akce v hloubi pole.

Stejně jako v úvodu zápasu, i v prvních minutách druhého poločasu zahrozili jako první žlutomodří. Stožického nebezpečné centry ovšem ke gólu nevedly. S narůstající hrací dobou se na míčí více a více drželi domácí, k vážnějšímu ohrožení brány Švengera se ale ne a ne dostat. Centrované míče totiž nebyl schopen nikdo zakončit.

Zničehonic se z nudy vynořila obrovská šance domácích. Čerstvý Čajič rozjel akci, míč nebezpečně prodloužil podél Švengera Jindráček a jen centimetry chyběly Vachouškovi, aby ve skluzu dotlačil balón do prázdné brány. Bohužel pro domácí se stav neměnil, dle obrazu hry však bylo patrné, že se Sparta soustředí už jen na bránění hubeného náskoku.

A hostům se to mohlo zle vymstít, v závěrečných minutách totiž domácí rozpoutali peklo. Nejprve dobrou střelu Jindráčka vyrazil Švenger, následná dorážka Rosy byla zblokována na roh. O pár vteřin později se předvedl prozměnu Vůch, jeho krásná rána ale mezi třemi tyčemi neskončila. Před závěrečným hvizdem pak marnou snahu domácích korunovala nedotažená akce po dalším nebezpečném Jindráčkově centru.

Velmi špatná první půle domácích tak rozhodla o tom, že si Sparta nakonec dokráčela pro tři body. Holt, hrát pořádně jen deset minut v závěru utkání je málo.

Autor: Martin Lavický / onlajny.cz

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2 1

Reagovat
smazaný uživatel

jasny kriz...tip X..1:1

Reagovat
Kepy_FCB

2 - Sparta tam jednou vyhrát už musí

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta už si nemůže dovolit takovou ostudu jako doma s Libercem a pokud už nastoupí Kweuke tak vyhraje tip 1:2 goly Mahmutovič,Kweuke 2x

Reagovat
smazaný uživatel

Budu realista neocekavam vyhru sparty (ikdyz by to bylo krasny) takže asi takhle:

tip-1:1

prani-2:1

Reagovat
smazaný uživatel

oprava:

Budu realista neocekavam vyhru TEPLIC (ikdyz by to bylo krasny) takže asi takhle:

tip-1:1

prani-2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta už v Teplicích konečně vyhraje a bude to minimálně o 2 góly. Dám 1:3.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Tomtaf

1:1

Reagovat
vanGomm

Tip 2.Při troše štěstí můžou Teplice uhrát max. X.

Reagovat
smazaný uživatel

No Teplice budou hrát doma a překvapit umí. Sparta se po porážce z domacího prostředí od Liberce oklepe a bude chtít uhrát další body, ne je naopak ztratit. Co se týče favorita tak je to opět Sparta. Očekávám pohledný fotbal a šance z obou stran.

Tipuju 1:3.

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
diastan

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že už neni zpět kweuke, to bych spartě věřil na 100 % , snad to i bez něj uhraje :)) ACS !

Reagovat
REPLIKATOR

Sparta tam nevyhraje. Normálně vsázím na Spartu, ale tentokrát samozřejmě proti Spartě

Reagovat
goodbay

Má chybět opět Kweuke, ale na druhé straně nebude Kerič a hlavně Mahmutovič, který na ACS umí. Snad to po 10-ti letech vyjde a ACS vyhraje! Come on ACS

Reagovat
Veselac

X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Teplice-Sparta 2-1

Reagovat
cetto

mám dotaz..proč nehraje Kušnír a Kweuke jen pár minut?? A proč nehraje Mareš? Vím, že v tomto zápase nemohl, ale obecně, přitom jsem ho asi 3x ze začátku sezony viděl naskočit do hry a vždycky to výrazně oživil

Reagovat
naheCZ

Kušnír je na nic a Kweuke je po zranění....i jako slávista tohle vím...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele