28. kolo
06.05.2012 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Plzeň vyhrála v Mladé Boleslavi a je zpátky ve hře o titul!

Gambrinus liga bude mít v závěru pořádný říz! Zaváhání Slovanu Liberec dokonale využila Viktorka Plzeň, která si veze z horké půdy Městského stadionu v Mladé Boleslavi důležité tři body a dostává tak severočeského lídra pod tlak.

Hosté drželi od začátku míč na svých kopačkách, pohodlně kombinovali a postupem času dostávali Bolku pod tlak. Ten mohl přetavit v kýženou otevírací branku hned dvakrát mladý Darida, jenž měl protentokrát možnost zažít v základní sestavě: nejdříve ovšem střele z vápna vystavil stopku Šeda, aby si následná hlavička cestu mezi tři tyče pro změnu nenašla. Koubkovi svěřenci se během první čtvrthodiny nedostali do hry.

Středočechům evidentně nebylo přáno. Ani tolik potřebné štěstí nestálo na domácí straně, když už měl Chramosta před sebou samotného Čecha, tak si míč špatně zpracoval a o nadějnou příležitost snadno přišel. Další nadějný protiútok byl v boleslavské režii k vidění po půlhodině hry: balón se po ose Bulut - Chramosta dostal až k Marešovi, ten se sice zbavil obránce, potom už však byl u balónu pohotový Čech.

Ani po obrátce se kormidlo z nastaveného rytmu nepohnulo: Viktoriáni snadno kombinovali na půli soupeře, ovšem do výraznějších možností, se tak jako obě strany v prvním dějství nemohli protlačit. Pověstnou výjimku tvořila v 68. minutě povedená dalekonosná rána Mareše, jíž Čech s velikánskou námahou vytěsnil na břevno! To zazvonilo i na druhé straně - autorem pokusu byl střídající Pavel Horváth.

Když už si leckdo myslel, že utkání skončí nic neřešící bezbrankovou dělbou bodů, tak tři minuty před koncem udeřilo! Darida zpoza vápna natáhl, jeho střelu ještě stačil v pokutovém území tečovat mimo Šedův dosah netradiční střelec Ševinský - 0:1. Tímto však zajímavé momenty nekončily: srovnání měl na kopačkách Bulut, trefil ale tyč.

Autor: Jiří Vojík / fotbal.idnes.cz

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

bude to těžký zápas,ale Plzeň ukáže svoji kvalitu a vyhraje můj tip: 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

boleslav do toho

Reagovat
vanGomm

Boleslav už vlastně o nic nehraje,ale pokud v tomto zápase bude makat jako nedávno proti Spartě,tak neprohraje.Věřím,že tomu tak bude.Tip 1X.

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to má vlastně Plzeň ve svých rukou, pokud tedy Sparta nevyhraje všechny zbylé zápasy. Ono to ještě bude hodně zajímavé. Liberec si remízou nepěkně zavařil a dostane se pod obrovský tlka, pokud oba týmy (Plz + Spa) vahrají své zápasy..

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Co rozhoduje o postavení v lize, při schodném počtu bodů?

Reagovat
smazaný uživatel

také by mě zajímalo ...

Reagovat
smazaný uživatel

Vzajemny zapas a pak skore

Reagovat
smazaný uživatel

"Pokud mají po ukončení soutěže dvě nebo více družstev stejný počet bodů, rozhoduje o jejich pořadí v tabulce větší počet bodů získaný ve vzájemných utkáních. Jestliže je stejný, rozhoduje nejdříve lepší brankový rozdíl ze vzájemných utkání a posléze větší počet branek vstřelený ve vzájemných utkáních. Pokud ani tato kritéria nerozhodnou, rozhodne lepší brankový rozdíl ze všech utkání v soutěži a je-li i ten stejný, zaujme vyšší pořadí v tabulce to družstvo, které vstřelilo v celé soutěži více branek. "

Reagovat
ryzskej

Takže Plzeň má ve svých rukou druhé místo, při zaváhání sparty i první

Reagovat
smazaný uživatel

tento zápasbvyl podplacenej úplně monstrozně to sem snad ještě nikdy neviděl jetov děs co s vtý lize děje

Reagovat
ryzskej

Nauč se psát a potom něco říkej.

Reagovat
smazaný uživatel

Plzeň vyhrála díky štěstí a to je důležité .teď porazit doma Příbram a čekat že Sparta zaváhá proti dukle

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele