26. kolo
24.04.2010 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Sparta střížkovské Bohemians bez problémů přehrála

Souboj prvního s posledním dopadl podle očekávání. Věhlasnější pražský tým - Sparta - na svém stadionu střížkovský celek bez problémů přehrála, přesto utkání skončilo hubeným vítězstvím 1:0. Jedinou branku vstřelil v 51. minutě Kadlec.

Sparťané tak mají na čele Gambrinus ligy momentálně tříbodový náskok před druhou Ostravou, ta dohrává 26. kolo v pondělí s Bohemians. Sparta tak zůstává jediným neporaženým týmem v české lize. Bohemians Praha prohráli již pošesté v řadě. Jejich sestup po bodovém odečtu je již jistý.

Na první šanci a střelu si fanoušci v Generali Aréně počkali do 5. minuty. Brabec dlouhým centrem našel nabíhajícího Kucku. Ten chtěl hlavou přehodit Belaně, nicméně hostující gólman se zaskočit nenechal. Trvalo to zhruba tři minuty a stadionem se poprvé rozlehlo hlasité "gól!". Na Žofčákův přesný centr si naskočil aktivní stoper Brabec a zavěsil. Oslavy ale utnul rozhodčí Matějek - ofsajd.

Domácí byli v úvodu jasně lepším týmem, střížkovský tým měl problémy vůbec se dostat na polovinu soupeře. Ve dvanácté minutě se opět připomněla letenská posila Sionko. Pěknou ranou protáhl brankáře Bohemians Praha. Okolo patnácté minuty sparťané dokonce oblehli pokutové území soupeře, v ochozech se čekalo na úvodní gól. A opravdu - v 17. minutě mnoho nechybělo. Do ideální střelecké pozice se po chybě v obraně dostal Igor Žofčák, Belaň ale zaváhání defenzivy napravil fantastickým zákrokem. Míč se ale snesl pouze ke Kadlecovi. Mladý útočník chtěl brankáře hlavičkou přehodit - Belaň se ale zaskvěl i podruhé.

Slavná chvíle hostujícího týmu přišla ve 26. minutě. První nebezpečnější akce - a hned z toho byl pořádný závar. Václav Drubný ale hlavičkoval pouze těsně vedle pravé tyče Kozáčikovy branky. Na svůj první zákrok si ale slovenský brankář musel počkat ještě dalších 180 sekund. Poté poslal na bránu domácích nepříliš podařený projektil Dittrich. Nadále aktivnější byli ale jasně sparťané. V 38. minutě si Tomáš Řepka naskočil na Žofčákův pas, hlavičkoval ale pouze do Belaňových rukavic. To bylo ale z prvního poločasu vše - domácí možná nic nestihli i kvůli pasivitě hostujícího týmu, který se s blížící pauzou začal povalovat po trávníku častěji, než by bylo zdrávo.

Druhý poločas začal hrou na obléhání. Sinko ještě ranou z voleje minul, Václav Kadlec v 51. minutě již ale mohl slavit. Bony Wilfried pěknou přihrávkou vyslal do brejku mladšího spoluhráče a ten střelou k tyči otevřel skóre - 1:0. Hosté kontrovali ranou Dittricha. Asi o metr branku minul. Tempo narůstalo - a šance přibývaly. Igor Žofčák si zpracoval chytrou Sionkovu přihrávku, z úhlu jen těsně minul branku střížkovských Bohemians.

V průběhu dalších dvaceti minut ale jako by oba týmy byly prozatím uspokojeny výsledkem, hrálo se především ve středu pole. Jedinou zaznamenání hodnou situací tak byla Řepkova rána z pětatřiceti metrů, která se ale vznesla až do nejvyšších ochozů arény. V 75. minutě se představil nový muž na trávníku Miloš Lačný: ukradl míč váhajícímu Belaňovi a předložil jej Wilfriedovi, jenž ale obloučkem trefil břevno. Ve vápně poté míč doskákal až k Sionkovi, ten ale mířil do stejného místa jako jeho spoluhráč.

O minutku později zase pálil Juraj Kucka, jeho bomba ale nezamířila mezi tři tyče. Hosté se na žádný závěrečný tlak nevzmohli, Sparta zase nedokázala ohrozit Belaně nějakou závažnější střelou. Zápas tak skončil těsným výsledkem 1:0.

Autor: Anna-Marie Kroupová / sparta.cz

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Penalta ANO kurz kolem 3? Kdo je pro?

Reagovat
Kepy_FCB

Tohle zvládnou i bez penalt.

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta Praha - pravděpodobná sestava:

Daněk - Rajtoral, Navrátil, Ševinský, Limberský - Petržela, Horváth, Rada, Kolář - Střihavka, Rezek.

Co to je za blbost??

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
livefan

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

je jedno, kdo vyhraje titul. padáka v předkole s nějakým Kazachstánem bude mít ten, či onen, spíš tam asi radši nebejt. Bude to finanční ztráta. tak co, kdo chce titul?

Reagovat
livefan

Over 2,5 goal

Reagovat
smazaný uživatel

Tak po tomhle zápase snad nikdo nepochybuje, že si sparta titul nezaslouží. Svědčí to jen o ubohosti naší Džambrinus ligy

Reagovat
smazaný uživatel

Někdo přece jen pochybuje, samotní zaslepení sparťani

Reagovat
smazaný uživatel

*nepochybuje

Reagovat
livefan

Já nevim proč, celou sezónu jako jediný podává konstantní výkony (krom úvodu ligy) a leč gólů moc nedává v zápasech má většinou převahu a defenzívu má téměř perfektní. Možná narážíš na dnešní výsledek, ale Sparta byla celý zápas lepší tým a akorát se jí nevedlo šance využít + břevno Bonyho... Fanoušek Bohemky 1905

Reagovat
livefan

+ Baník podává celkem dobré výkony celou sezónu. Jablonec mírně klopýtá.

Reagovat
goodbay

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele