16. kolo
28.11.2009 18:15 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Bohemians 1905 - Sparta Praha 0:2

Sparta nakonec přezimuje na uspokojivém druhém místě. Svou dobrou formu potvrdila i na Strahově proti Bohemians 1905. Bez větších problémů nakonec zvítězila v poměru 2:0.

Na trávníku se potkaly týmy s nejlepšími obranami celé soutěže. Na gólové hody tedy mohli diváci zapomenout, což se také v prvním poločase potvrdilo. K vidění byla jen řada pološancí, ze kterých se příliš zahrozit nedalo. Trochu vzruchu se diváci dočkali ve 14. minutě. Tomáš Řepka se dopustil velké chyby, což u něj rozhodně nebývá zvykem, a umožnil Ibragimovi pelášit na bránu. Včas ale nakonec zasáhl Roman Hubník a uzbeckého útočníka odzbrojil.

Po tomto momentu bohužel přišla velká nuda. Oba účastníci nabídly boj ve středu hřiště, řadu nepřesností a jak se očekávalo, dobrou práci defenzivních hráčů. Více starostí měli sice domácí, i přesto se však bez problémů drželi. A když se náhodou někdo ze sparťanů dostal ke střele, v pohodě jí lapil Radek Sňozík. Pět minut před přestávkou mohli jít Bohemians do vedení. Po rohovém kopu Diana hlavičkoval Pávek a Blažek se musel činit, aby míč vyrazil.

Ve druhém poločase všichni přihlížející věřili ve výraznou změnu, ta však v úvodu ani zdaleka nepřišla. Až po necelých patnácti minutách hry si na konto připsali první skutečnou gólovku zápasu Letenští. Ze Střeštíkova rohového kopu sice nic nebylo, následně se ale dostal k dorážce Pamič a pořádně Sňozíka vystrašil. O pár sekund později to však Spartě už vyšlo. Střelou k bližší tyči vstřelil úvodní gól střetnutí Jan Holenda.

Hosté ovšem nepolevili a výsledkem byl druhý gól v síti Bohemians. Kušnírův centr sklepl pro Žofčáka Střeštík a slovenský záložník krásnou střelou zvýšil na rozdíl dvou branek. V 80. minutě se mohl střelecky prosadit také reprezentant Ondřej Kušnír, jeho technický pokus ale narazil na bezchybného Sňozíka. Poslední šanci, jak s výsledkem ještě něco udělat, měl Jan Holenda, jenže míč nedokázal hlavou zasáhnout ideálně a ten skončil mimo.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (7)

Přidat komentář
klokan.paul

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

pro Bohemku by byl úspěch remíza

Reagovat
dadoprso

proti současné Spartě by remíza nebyla překvapení.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vanGomm

X

Reagovat
smazaný uživatel

strestik,husek atd...hrozny tragedi.

Reagovat
smazaný uživatel

sparta super

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele