13. kolo
31.10.2009 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

1. FK Příbram - Slavia Praha 1:0

Třetí prohra z posledních čtyř ligových zápasů oddaluje Slavii nejen od první příčky, vzdalují se i ostatní pohárové příčky. Po zvládnuté obranné taktice si po přestávce mohla Příbram vyskakovat už o něco více a pohlednou rychlou akcí se obhájcům titulu přiblížila na rozdíl dvou bodů.

Úvod zápasu se nesl v marném dobývání domácího vápna. Slavia svého soupeře nedostala pod žádný trvalý tlak, a tak přes svou jasnou převahu mohla být ráda, když chvíli po půlhodině hry nemusela dotahovat manko. Ve 32. minutě totiž utekl pražské obraně Pleško, nicméně před Vaniakem nedokázal zamířit mezi tři tyče.

Až v naprostém závěru první půle zahrozili, i když s velkým dílem náhody, hosté. Skácel napřáhl ke střele, kterou jeden z obránců srazil do protipohybu Krbečka. Ten se stačil pro míč vrátit a vytěsnit ho před sebe, kde se neúspěšně snažil dorážet Hloušek. Do šaten se tak šlo po dobré defenzivní hře Příbramských za bezbrankové remízy.

Po jedenácti minutách druhé půle mohl favorita poslat do vedení novic Skácel, který se povedenou přihrávkou dostal za obranu do vápna, kde ale ani nadvakrát nepřekonal brankáře Krbečka. S postupem času ale jako kdyby vadla touha Pražanů po titulu a před domácím vápnem nevytvářeli žádný výraznější tlak.

A to se jim čtvrt hodinku před koncem vymstilo. Hloušek ztratil u lajny míč, po rychlém přechodu do útoku se k míči dostal Pleško, který napodruhé odcentroval přesně na nabíhajícího Plašila a ten se svou dravostí dostal ke střele v pádu, kterou usměrnil míč do branky. Devět minut před koncem mohl rozhodnout Rodrigues, který z otočky na penaltě mířil jen do míst, kde stál připravený Vaniak.

Když Krbeček vychytal další tvrdý pokus Skácela, bylo jasno. Marně se snažící Slavia svými centry nemohla domácí ohrozit, a tak si připsala další překvapivou prohru. Příbram naopak příjemně potěšila z necelé poloviny zaplněný stadion, který mohl slavit vítězství po třech předchozích nezdarech.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

zítra v příbrami uctíme památku velkého slávisty františka veselého. čest jeho památce !

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
vanGomm

Tak pokud chce Slavia hrát i příští rok poháry už nemůže mnoho ztrácet.Tip 2.

Reagovat
smazaný uživatel

Tenhle zápas podle mě Příbram zvládne a překvapí.

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 - Slavia už musí zabrat, takže očekávám jasnou výhru

Reagovat
smazaný uživatel

polocas zatim vypada celkem dobre Marilla do toho

Reagovat
smazaný uživatel

jooooooooooo Příbram borci

Reagovat
smazaný uživatel

dobře příbram

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře nám tak

Reagovat
smazaný uživatel

Franta Veselý se musí obracet v hrobě,ale dobře vám tak

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele