22. kolo
28.03.2010 17:00 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

1. FK Příbram - Bohemians Praha 3:2

Příbram se v obou poločasech prezentovala lepším dojmem a ani usnutí na vavřínech za tříbrankového vedení jim plný počet bodů nesebralo. I nadále tak bojuje o první polovinu tabulky, zatímco Střížkov dostal další úder do své prvoligové příslušnosti.

Domácí fanoušci si na gól nepočkali ani šest minut. Hned první vážnější domácí útok skončil rohem, na který si naběhl Daniel Huňa a hlavičkou rozvlnil pražskou síť. Po čtvrthodince mohl kontrovat Ibe, kdyby svého postavení využil k přesnější hlavičce. Na další šance se čekalo až po překročení třicáté minuty.

Hušbauer svou slibnou pozici zahodil, lépe už mířil po protiútoku, před kterým hlavičkoval nepřesně Dobeš. Jeho pokus vyrazil Beláň pouze před Wagnera, kterému vzal gólovou střelu z kopačky jeden z bránících hráčů. Když ani Huňa nevyzrál na pražského brankáře, šlo se do šaten za těsného vedení Příbrami.

Pojistku přidal už po čtyřech minutách druhé půle Pleško. Ten rozehrával přímý kop z úhlu po faulu Drobného na Klesu a zakroutil míč tak šikovně, až skončil za zády překvapeného Beláně. A s hosty bylo ještě hůře. Huňa solidárně vyrazil Wagnerovu gólovou hlavičku, za pár momentů už ale Šmejkal potopil veškeré naděje Střížkova střelou z vápna mezi nohy brankáře.

Dvacet minut před koncem vykřesal jiskřičku naděje Jeslínek, který se díky své houževnatosti prosadil po centru Ježdíka. Dvě minuty poté mohl vše do starých kolejí vrátit Klesa, z nevýhodné pozice ztroskotal na Beláňovi.

V 86. minutě přišel dramatizující gól. Dobeš rozehrál centr na hlavu Ibeho, a ten se nemýlil. Závěr utkání se tak stal pro domácí nebezpečný, koncentrovaná obrana však nic vážnějšího nedovolila a vedení uhájila.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Domácí vyhrají 2-0.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas...poprvé.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele