28. kolo
17.05.2009 20:00 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
AXA Arena, Praha

Reportáž

Sparta Praha - Bohemians Praha 1:0

Přišel, viděl, dvakrát rozhodl. Mladík ve službám pražské Sparty, Václav Kadlec opět zaúřadoval a vybojoval pro svůj tým již druhým gólem v řadě důležité tři body. Pražané se tak ještě pevněji chopili vlády nad druhým místem, naopak svěřence trenéra Urbana ještě stále ohrožuje sestup.

Kdo očekával, že se Bohemians vstoupí do utkání, na rozdíl od jiných týmů bojujících o sestup, s přeci jen ofenzivněji laděnou taktikou, ten se šeredně mýlil. Klokani totiž předvedli za první poločas jedno velké nic. Jediným světlým momentem jejich útočného snažení byl Kuckův houslový koncert, který vedl hostující Dobeš. Jediným hráčem, který operoval na útočné polovině byl Kincl, který toho však proti kvalitně pracující obranné řadě sparťanů mnoho nepředvedl.

A tak se útočné manévry předváděly na straně letenských. Ti zaznamenali velký pokrok v rychlosti záložní řady, která jako by byla po několika ligových kolech konečně na trávníků. S elánem hrající harcovník Berger šel do všech soubojů naplno a velice tak ztěžoval práci všem soupeřům okolo sebe.

Černou chvilku si však "rudý" střed pole prožil ve třiadvacáté minutě, kdy Kladrubský po nepříjemném dopadu musel z důvodu podvrtnutého kolena odstoupit. Že jeho stav bude zřejmě opravdu vážný dokládalo několik vzlyků v jeho obličeji.

Do první šance zápasu se ve třetí minutě prosadil Kulič, který po dobrém Bergerově centru dokázal, ač tísněný dvěma obránci, odhlavičkovat, ovšem jenom doprostřed brány, takže jeho pokus neměl velké šance na úspěch. Velkou příležitost měl po chvíli Zeman, jehož náběh na ostrý Kušnírův centr byl o krok pomalejší, a tak na balón ve skluzu nedosáhl.

Další šanci měl na kopačce Kucka, který se překvapivou otočkou ve středu pole zbavil velice nedůrazných obránců a z dobrých dvaceti metrů technicky vypálil vedle. Největší příležitost k otevření skóre však přišla v minutě sedmadvacáté. Tři sparťané se naráz octli zcela volni před Beláněm po rozehrání standardní situace. Hostující brankář však dvěma bravurními zákroky podržel akcie svého týmu na konstantní výši.

Druhý poločas začal v poněkud ospalém tempu. Hráči jakoby si dali v kabině oblíbenou klobásu, po které se jim tedy dvakrát běhat nechtělo. Sparťané hned od prvních minut soupeře mačkali a mačkali, ovšem prachbídná finální fáze jejich útoku mařila mnohdy velice dobře rozehrané akce. Tragikomickým představením se ve druhém poločase uvedl Kulič, jehož opakované ubrzďování útoků, nepochopitelné ztráty balónu nejdříve vytočily přes šest tisíc diváků v ochozech a následně i trenéra Chovance, který zmíněného hříšníka nahradil aktivním Wilfriedem.

Pokud by se mělo mít závěrečné dějství tohoto utkání nějaké označení, pak by to byl souboj vojáka Bergera se skvělým brankářem Beláněm. Ten totiž dokázal vyrazit hned tři pumelice domácího záložníka. Nejprve v třiašedesáté, poté o chvíli později a následně v 91. minutě předvedl slovenský strážce svatyně skvělé zákroky proti neméně efektním ranám z velké vzdálenosti. Bohužel, po dlouhou dobu to bylo jediné pozdvižení, které bylo k vidění.

Dobře pracující a nutno podotknout, že velice početná obrana Bohemians si po celý zápas vedla velice dobře, jenže v 86.minutě se dopustila osudové hrubky, které dokázal využít mladý spasitel Pražanů Kadlec, jehož přelobování vyběhnuvšího brankáře, jako by patřilo do repertoáru mnohem zkušenějších hráčů.

Když se ještě pár okamžiku předtím neujala Zemanova rána z voleje, jenž jenom orazítkovala hostující tyč, vydolovali domácí ze zelenobílého betonu důležité tři body.

Autor: Filip Horký

Komentáře (3)

Přidat komentář
vanGomm

Tady snad není co řešit Sparta by měla odčinit tu blamáž se Střížkovem z podzimu.Navíc se na ni tlačí Liberec a teď už i Boleslav.Střízkov pak hraje právě s Boleslaví a mohl by se v tom ještě vykoupat.

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Jen jeďte klokani! ukažte jim londýnský beton

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele