17. kolo
22.02.2009 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

1. FC Brno - Baník Ostrava 2:0

Brno nehrálo o nic lepší fotbal než Baník, přesto si vytvořilo gólovější akce, které také dokázalo proměnit. Zápas, na který se určitě dalo dívat, tak zkazilo pouze počáteční počínání několika hostujících fanoušků.

Bylo jasné, že diváci si pusy dávat nebudou, ale aby někteří z fanoušků Baníku před zápasem vlétli na plac a dali co proto pořadatelům, to se přeci jen dělat nemá. Situaci až po delší době trochu uklidnili přivolaní policisté. Zápas tak začal až s půlhodinovým zpožděním a bez dvanácti zraněných "fanoušků" Baníku.

První fotbalové pozdvižení přinesla dvanáctá minuta, kdy na rohový kop domácích naskočil Střihavka, který si musel oddychnout, když pouze rozezvučel tyč vlastní brány. Podmínky zvládali o trochu lépe hosté, kteří byli aktivnější, šancí se jim ovšem nedostávalo. To Kalivoda zaměstnal Vaška, i když možná sám ani nechtěl. Jeho nepovedený centr se totiž stočil k tyči vyběhnuvšího brankáře, který už stihl pouze vytěsnit na roh. Brno se stále více tlačilo před brankáře a po půl hodině přišlo i sladké ovoce v podobě premiérové branky pro Marka Heinze. Ten se trefil z pár kroků hlavičkou přesně pod břevno po dobrém centru od Kuncla. Snažící se hosté už nedokázali do poločasu něco výraznějšího vymyslet. Za zmínku stojí Ličkův technický pokus zpoza vápna, který skončil metr a půl vedle.

Po šesti minutách druhého poločasu měl velmi blízko k vyrovnání Zeher. Jeho střela z šestnáctky orazítkovala tyč Lejsalovy branky. Přišel tak druhý gól Brna. Pospěch po kličce nahrál Lirovi, který se chytře dostal přes obránce a přihrál Doškovi, jenž střelou z první lehce překonal hostujícího brankáře Vaška. Převaha Ostravy se opravdu na šancích neprojevovala, hráči byli v koncovce vždy značně rozhození terénem. To střídající Šural si vedl lépe, když z otočky pořádně provětral Vaškovy rukavice. Definitivní rozhodnutí měl na kopačce Dvorník. Dělovku z kopačky Heinze vyrazil brankář jen těsně před sebe, kde stál právě Dvorník, který ovšem ze šesti metrů střílel minimálně šest metrů nad. Od Baníku bylo sympatické, že se ani v závěru utkání nevzdával, nakonec však může být jen a jen rád, že zápas skončil pouze 2:0. Brno si totiž vytvořilo obrovské množství brejkových situací, ve kterých nicméně málokdy zakončilo.

Autor: Josef Gvoždiak / fotbalzive.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

snad se probudi a pojede dobre ze bude vyhravat mysli ze bude remiza 0:0 nebo 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1:3 ,Banik vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Baníček vyhraje o tom žádná

Reagovat
smazaný uživatel

Baniček nejlepši u nas

Reagovat
Janča4

Zas nám idioti rozmlátí stadion vypatlanci

Reagovat
smazaný uživatel

SMRT BANÍKU

Reagovat
smazaný uživatel

Co melou vždyt jsme byli lepší, ale náš utok

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele