26. kolo
20.04.2008 17:00 CET
3 : 0
(1:0)
Stadión:
AXA Arena, Praha

Reportáž

Sparta Praha - Siad Most 3:0

Neškodný a dvě třetiny hrací doby oslabený Most nepotrápil aspiranta na titul a podle očekávání Sparta jasně vyhrála. Nejlepším hráčem byl záložník Horváth, který si připsal asistence na všechny branky.

Podle očekávání převzali od počátku iniciativu Pražané, po odvráceném přímém kopu se k míči dostal Kulič a střelu z vápna vyrazil Svoboda. Rychlý brejk pak mohl naopak poslat do vedení hosty, pro nakopnutý míč do vápna si seběhl Rilke a nejistý Grigar mohl být jen rád, když mostecký útočník mířil decimetry vedle tyče. Během 14. a 16. minuty zahrával Horváth dva rohy, první přinesl nebezpečnou střelu Kladrubského, která mířila jen těsně mimo branku. Při tom druhém zůstal na zadní tyči osamocen Řepka a hlavou otevřel skóre. Po chvíli mohl zvýšit Kadlec, kterého přihrávkou pod sebe našel Jeslínek. Skvělým zákrokem se však zaskvěl Svoboda. Ve 29. minutě se už už řítil Kolář sám na brankáře, jenže před vápnem ho nedovoleně zastavil Loos a po půlhodině hry tak musel do šaten. Pěknou akci, kterou načali Kolář s Kadlecem, ukončil až nepřesnou střelou z šestnáctky Kulič.

Hned ve druhé minutě druhé půle domácí zvýšili, po Řepkovi se prosadil i druhý stoper. Sivok si naskočil na centr Horvátha a hlavičkou překonal Svobodu. A domácí pokračovali v jasné převaze. Jeslínkovu dělovku z vápna ještě Svoboda vyrazil, o minutu později už musel míč lovit z branky. I po třetí centroval Horváth, po třetí našel hlavu svého spoluhráče. Tentokrát zvyšoval Holenda střelou do protipohybu brankáře. Další, kdo mohl pokořit mosteckého brankáře, byl Petr Voříšek. Po přihrávce Kisela se dostal do vápna, ale jeho střelu zblízka Svoboda skvěle vyrazil. Jediný náznak šance pro Most překazil Sivok, když vystihl Bogdanovu nahrávku na Šislera. Naopak ke zvýšení neměl daleko Kisel. Zeman zachytil Websterův nepovedený odkop, nahrál právě Kiselovi a ten křižnou střelou jen těsně minul.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Co se dá čekat ? Odevzdaný Most ! Netipuji !

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
irik

tip 3-0

Reagovat
dadoprso

hezjý tip, já tipuju že Bohemka vyhraje 3:1, Liberec 2:1, Plzeň prohraje 1:2....

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele