25. kolo
13.04.2008 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

SK Kladno - Sparta Praha 0:1

Sparta zaslouženě, přesto šťastně veze z Kladna tři body. Pražané se tak udrželi na prvním místě, avšak na herním projevu je stále co vylepšovat.

Pražské favority mohl do vedení poslat již v desáté minutě Slepička, když se po lobu Matušoviče přes obranu dostal do přímého souboje s Pavlíkem, který vyhrál, hlavička však nakonec skončila pár decimetrů nad. Podobně si vedl Sivok o devět minut později po přímém kopu Horvátha. Prešovský beton á-la Kladno poté dlouho držel Spartu od gólových šancí, sami domácí brejky většinou pokazili před finální přihrávkou. Tři minuty před koncem sklapla na prázdno ofsajdová past domácích a Pavlík tak musel vytáhnout skvělý reflexivní zákrok proti Slepičkově střele.

Devět minut po změně stran se mohli šťastně dostat do vedení domácí. Szabo napálil míč z přímého kopu z pětatřiceti metrů na branku, ve vápně tečoval bránící Řepka a nechybělo mnoho, aby situace skončila gólem. Sparťané přes aktivnější snahu byli blízko inkasovanému gólu i dvacet minut před koncem. Szabo našel uličku mezi obránci a před Čápem musel na vápně zasahovat Grigar, který pouze opět nahrál Szabovi, ten však z velké dálky prázdnou branku minul.

Za dvě minuty přišly nebezpečné chvíle před brankou domácích. Sled několika centrů zakončil ten Matušovičův, Došek sice nezakončil, ale znemožnil zasáhnout brankáři a Kolář tak snadno doklepl do branky - 1:0. Blízko srovnání byli Kladenští v 84. minutě. Sivok prohrál souboj s Kroupou, nejistý Grigar neudržel míč v rukou a mohl být jen rád, že se domácí nedostali k zakončení. Rozhodnout na druhé straně mohl Slepička, když se dostal za obranu, jeho střelu ale srazil na roh brankář Pavlík. V nastaveném čase ještě zachránil výhru sparťanský Řepka, když po závaru vyhlavičkoval míč z prázdné branky. Celý zápas nakonec ukončilo vyloučení Matušoviče za slovní hříčky směřované k rozhodčímu.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snad Kladno zabere...

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že se Kladno proti Spartě nenechá zahanbit a nezavdá důvod k spekulacím.

Reagovat
smazaný uživatel

Chytrolín bary 0:2 jasná záležitost SPARTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

SKK do toho .. budu tam a musíme vyhrát, jinak místo na slavii, ostravu, brno, teplice budeme chodit na jihlavu, sokolov a čáslav .. KLADNO tip: - 3:1 (Szabo, Klinka, Jablonský - Slepička) ... ne , nejsem utopista

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodne ne zaslouzeny vitezstvi gol padnul po faulu na golmana a kladno sehralo vyrovnanou partii a od 80 minuty tlacilo ... sparta muze mluvit o velkym stesti

Reagovat
smazaný uživatel

Spatrta opět jenom o gól, to opravdu moc přesvědčivé není. Je to škoda, Kladno bylo blízko.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele