19. kolo
12.03.2005 17:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

SFC Opava - 1. FC Brno 2:0

Sebevědomé Brno přijelo do Opavy s cílem zisku tří bodů. Pro Opavu byl ale tento zápas dost klíčový, další prohra doma by jí výrazně zkomplikovala záchranářské práce. Cíl hostů mohl začít už v 11. minutě naplňovat Zelenka, který po Sieglově centru hlavou nasměroval míč za Bobokova záda, byl ale v ofsajdu. Největší šancí prvního poločasu se ale prezentovali domácí, když se po Kuligově přihrávce dostal do "gólovky" Svátek, jeho nájezd ale zlikvidoval pohotovým vyběhnutím gólman Václavík.

Druhý poločas začal náporem hostů, kteří během prvních pěti minut zahrávali tři rohové kopy. Opavané nápor přestáli a hra se poté přenesla především do středu hřiště. Klíčový okamžik nastal 54. minutě, kdy se individuálně prosadil Zeher. Z levé strany obstřelil Trousila a jeho povedená střela skončila v pravé šibenici. Byl to jeho první ligový gól. Po gólu začala být Opava aktivnější a Brno příliš do šancí nepouštěla. V závěru zápasu si hosté ale přece jenom vytvořili souvislý nápor. K vyrovnání měli blízko v 84. minutě, když Večeřovu střelu vykopával z brankové čáry Sviták. Tentýž hráč pak o tři minuty později rozvlnil síť hostů podruhé, a o výsledku bylo rozhodnuto. Gól padl z rychlého brejku po Baránkově centru. Opava tedy, možná pro někoho překvapivě, porazila Brno 2:0.

"Domácí vyhráli zaslouženě, protože dokázali své šance proměnit, zatímco my ne. Třeba těsně před koncem jsme mohli vyrovnat, ale místo toho jsme z protiútoku dostali druhý gól. Na druhé straně mám dojem, že v rozhodujících momentech, kdy fotbal hodně bolí, dávali domácí hráči do soubojů víc srdíčka. Já sice nemohu svým hráčům vytknout, že by nechtěli nebo nebojovali, ale na většině domácích hráčů byla vidět větší chuť a nasazení. Někteří naši jednotlivci si určitě odehráli svoje, ale zklamali jsme jako tým," komentoval zápas brněnský trenér Kotrba.

"Hráči pochopili, že hrají klíčové utkání. Chtěli jsme se prosazovat po křídlech, a to se nám, myslím, dařilo a zejména po pravé straně. Za přístup k utkání jsme si zasloužili vyhrát, ale soupeř nás pořád zlobil a definitivně rozhodla až druhá branka," řekl Palička.

Autor: Jan Werner

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Opava se bude rvat de ji o zachranu ale jak dame prvni gol tak se povezou - tipuju 0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele