základní skupiny - skupina F, 3. kolo
06.12.2023 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Francis Coquelin (© AFP)

Pragmatismus Haify slavil ve Španělsku úspěch. Villarreal si zkomplikoval boj o první místo

Villarreal remizoval v dohrávce třetího kola skupiny F Evropské ligy s Maccabi Haifa 0:0. Dle očekávání tahali za nitky fotbalisté domácího celku, nicméně velké množství šancí využít nedokázali a poprvé od konce září vyšli střelecky naprázdno. Žlutí sice od angažování Marcelina neprohráli jediný soutěžní duel, avšak s izraelským soupeřem ztratili, a tak budou muset v posledním kole porazit Rennes, aby do jarní fáze postoupili z prvního místa.

Necelý měsíc po úvodním vzájemném střetnutí těchto soupeřů byla situace v tabulce pro Maccabi už takřka bezvýchodná. Izraelský celek již neměl šanci na postup do jarní fáze Evropské ligy a mohl bojovat pouze o třetí příčku, na niž mu scházely tři body. V jeho prospěch však hrál fakt, že Villarreal již měl přezimování v soutěži jisté. Motivací domácích nicméně bylo celý čtyřčlenný peloton opanovat, v tom případě by je totiž na jaře čekalo rovnou osmifinále.

"Žlutá ponorka" mohla jít do vedení krátce po úvodním hvizdu, avšak prudkou přihrávku před bránu těsně nestihl odchovanec Barcelony Ilias Akhomach. Druhá příležitost Villarrealu už sice zakončení přinesla, ovšem Santi Comesaňa po rohovém kopu hlavou minul pravou tyč.

Svěřenci Marcelina sice dominovali po dobu celého poločasu, ale první přesná trefa před odchodem do kabin nepadla. Trenér izraelského celku musel sáhnout ke střídání ještě během prvního dějství, poněvadž zranění nedovolilo Alimu Mohamedovi pokračovat ve hře.

Po změně stran Villarreal opět jasně přehrával svého soupeře, který ale skvěle bránil a dlouhou dobu nepouštěl domácí do větších příležitostí. Hostům ovšem trvalo, než se ozvali, a i když centr Maora Kandila nenašel žádného z adresátů v pokutovém území, byla to ta největší příležitost druhé půle. I přes jasnou převahu si fotbalisté El Submarino Amarillo žádnou gólovku nevytvořili, a tak se ve španělském městě body dělily.

Villarreal tak jen remizoval a k triumfu ve skupině bude muset 14. prosince vyhrát v Rennes. Maccabi se tentýž den pokusí uzmout třetí příčku na půdě Panathinaikosu.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele