základní skupiny - skupina E, 3. kolo
26.10.2023 21:00 CET
2 : 1
(0:1)
Stadión:
Lotto Park, Brusel

Reportáž

Christian Burgess (© AFP)

Kmenový slávista živil naději na vítěznou trefu. Gólové dveře Unionu otevřel v závěru Puertas

LASK padl ve třetím kole skupiny E Evropské ligy s Royalem Union 1:2. Zápas ve prospěch klubu z Lince gólově načal ve 24. minutě Moses Usor, jenž je u černobílých do konce kalendářního roku na hostování z pražské Slavie. Bodový zisk si však hosté z podhůří Alp domů neodvezli, neboť v samotném závěru vystřelili belgickému týmu výhru Cameron Puertas a Christian Burgess.

Royale Union sice prožíval fantastickou formu v domácí soutěži, kde se i díky sérii pěti výher v řadě vyhříval na prvním místě tabulky, v Evropské lize už to ovšem tak růžové nebylo. Belgičané totiž ze dvou úvodních kol získali jen jeden bod, a dovolili tak Toulouse na druhé pozici získat tříbodový náskok. Ten mohl tým z Bruselu stáhnout, jelikož přivítal poslední LASK. Hosté byli outsiderem skupiny, stále však mohli pomýšlet minimálně na třetí příčku.

Místu zaručující alespoň Konferenční ligu mohl hosty ve 14. minutě přiblížit Robert Žulj, skákavou střelou překonaného gólmana však zaskočil na brankové čáře Kevin Mac Allister, bratr mistra světa z Liverpoolu. Die Laskler se o 10 minut později přece jen vrhli do víru oslav, a to díky Usorovi. Přímo na hbitého křídelníka letěl bravurně zatočený centr Filipa Stojkoviče, placírkou usměrnit míč do brány bylo již jen formalitou. Vedení sice vzal hostům o chvíli později Mohamed Amoura, jeho gólu po sprintu za průnikovou přihrávkou však předcházel faul. V závěru půle podržel Union SG brankář Anthony Moris proti umístěné ráně Marina Ljubičiče.

Po výměně stran znovu okamžitě zahrozil chorvatský mladík, po dalším z kvalitních míčů od Stojkoviče ovšem hlavičkoval nad. Největší příležitost druhého dějství zahodil v 58. minutě po centru Alessia Castro-Montese útočník Kevin Rodríguez, který nedokázal zakončit hlavou ideálně. Aktivnější hráči Saint-Gilloise byli za svou snahu odměněni až v 84. minutě, kdy faul ve vápně potrestal nekompromisní penaltou Puertas. S pouhým bodem se ovšem tým z Bruselu nespokojil, fanoušky tak stihl poslat do euforie v úplném závěru Burgess, jenž z bezprostřední blízkosti uklidil krásný padavý míč ze standardní situace v podání Puertase.

Royale Union tak na hřišti na Anderlechtu uspěl a získal důležité tři body. Odveta v rámci skupiny je na programu v příštím kole, které se odehraje 9. listopadu.

Autor: Livesport.cz / Šimon Votava

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele