základní skupiny - skupina A, 6. kolo
14.12.2023 21:00 CET
5 : 2
(3:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Olympiakosu (© AFP)

Na nového trenéra čekaly prázdné ochozy. Olympiakos si zajistil účast v Konferenční lize

Olympiakos splnil povinnost a v šestém kole Evropské ligy porazil TSC 5:2, čímž potvrdil umístění na třetí pozici ve skupině A. Vítězství řeckého celku, ke kterému dvěma brankami příspěl Daniel Podence, ovšem nevznikalo za ideálních podmínek, neboť v týdnu došlo k výměně hlavního trenéra a nově do této role nastoupil Carlos Carvalhal. Navíc v řecké nejvyšší soutěži přetrvávaly problémy s fanoušky, a tak se v Pireu hrálo bez diváků. Ani tyto okolnosti nepomohly týmu z Bačky Topoly k překvapivému výsledku a s Evropou se loučí s jedním získaným bodem.

Oba soupeři sice vstupovali do závěrečné bitvy s vědomím, že na postup ze skupiny již nedosáhnou, stále je však čekal boj alespoň o Konferenční ligu. Ve výrazně lepší výchozí pozici přitom do tohoto utkání vstupoval řecký celek, jenž měl na kontě o tři body více než jeho soupeř a k zisku třetího místa mu stačila remíza. Ta se zrodila také v prvním vzájemném zápase, kde Olympiakos ztratil nadějné dvoubrankové vedení.

Před prázdnými tribunami začali aktivněji domácí, kteří drželi míč na kopačkách a snažili se najít skulinky v obraně TSC. To se jim povedlo ve 21. minutě, kdy Rodinei našel Ayouba El Kaabiho, jenž přesně umístěnou hlavičkou poslal Olympiakos do vedení. Marocký útočník se radoval z gólu i po půlhodině hry, nakonec mu však úsměv na tváři překazil videorozhodčí.

Řecký celek to ovšem příliš mrzet nemuselo, protože ve 40. minutě skóroval Podence. Bývalý forvard anglického Wolverhamptonu se rozhodl napřáhnout z poměrně velké vzdálenosti, což bylo dobré řešení, jelikož míč propadl až do sítě. Trvalo to pouhé dvě minuty a dominantní první poločas zakončil 28letý Portugalec třetí trefou k levému rohu hostující branky.

Olympiakos neubral nohu z plynu ani po změně stran, když se hned ve 48. minutě prosadil po rohovém kopu přesnou hlavičkou i s přispěním teče srbského brankáře Panagiotis Retsos. Jen o minutu později mírnil rozjetý celek z Pirea snižujícím gólem Ifet Djakovac, jenž se v podstatě ihned po rozehrávce ze středového kruhu probojoval do pokutového území, odkud pohotově zavěsil míč za záda Alexandrose Paschalakise.

Po faulu Nikoly Kuveljiće v 60. minutě a následné druhé žluté kartě to vypadalo na hotovou věc. Hosté se však nechtěli vzdát a jen o pár okamžiků později snížil na 2:4 po krásné individuální akci Aleksandar Čirkovič. To ale byl pro Srby poslední pozitivní okamžik v tomto střetnutí. V 68. minutě totiž upravoval na konečných 5:2 střídající veterán Youssef El Arabi.

Olympiakos tedy dotáhl duel do vítězného konce a může se těšit alespoň na účast v Konferenční lize. Jméno prvního jarního soupeře se dozví v pondělí 18. prosince, kdy je na programu los. TSC se pro tuto sezonu s evropskými poháry definitivně loučí.

Autor: Livesport.cz / Oto Blaschke

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele