základní skupiny - skupina H, 3. kolo
26.10.2023 18:45 CET
5 : 1
(3:1)

Reportáž

Fredrik Gulbrandsen (© AFP)

Severský duel zahřál u srdce fanoušky ofenzivního fotbalu. Molde prohloubilo krizi Häckenu

Fotbalisté Molde vyhráli ve třetím kole skupiny H Evropské ligy na domácím hřišti nad Häckenem 5:1. Severský souboj nabídl atraktivní fotbal již v první půli. Ještě před úderem 30. minuty totiž o tříbodovém zisku norského celku rozhodla hned trojice různých střelců, přičemž třetí z přesných tref zaznamenal Emil Breivik, jenž zároveň oslavil 10. gól v kalendářním roce. Důvod k radosti naopak neměli po závěrečném hvizdu hráči Häckenu, neboť se nachází i po třetím kole bez jediného bodu na chvostu tabulky.

Do severské bitvy v norském Molde nenastupoval ani jeden z celků v dobré náladě. Domácí fotbalisté totiž prohráli tři soutěžní duely v řadě a se dvěma porážkami ve skupině stále nezískali jediný bod. Häcken na tom byl v tabulce ještě hůře, jelikož při dvou pádech ani jednou neskóroval. V rámci boje o třetí příčku a potenciální posun do vyřazovací fáze Konferenční ligy byl zisk bodů v tomto duelu pro obě strany velmi důležitý.

Do zápasu vstoupil lépe domácí celek, který byl za svou aktivitu odměněn již v šesté minutě. Po pohledné akci u levé lajny se prosadil Fredrik Gulbrandsen. Pro norského útočníka to byl premiérový zásah v aktuálním ročníku Evropské ligy. Švédové si gólové radosti užili ve 21. minutě. Momodou Lamin Sonko se prezentoval parádním pokusem, který skončil za zády domácího brankáře. Bláznivou koncovku prvního poločasu rozjel jen o chvíli později Magnus Wolff Eikrem. Jeho dalekonosná střela bez přípravy znamenala znovunabytí vedení Molde. V 30. minutě Breivik další výstavní ranou zvýšil skóre na 3:1.

První poločas přinesl další gólobraní. V 54. minutě nebyla nejprve uznána branka Edwarda Chilufya, na což dokonale odpověděli domácí v podobě ukázkového přímého kopu z kopačky Eikrema. I přes nepříznivý výsledek Vosy nepolevily a snažily se najít recept na semknutou obranu hráčů v modrém. Velice blízko páté branky byl Eric Kitolano. Nor si však tváří v tvář brankáři počínal přímo neohrabaně a nedokázal skórovat. Na konečných 5:1 upravil v 93. minutě Martin Bjornbak po rohovém kopu.

První tři body do tabulky tak nakonec na domácí půdě zaznamenalo Molde. Oba týmy se spolu opět utkají 9. listopadu, kdy je na programu odveta ve Švédsku.

Autor: Livesport.cz / Jaroslav Junek

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

2:3

Reagovat
0:1

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele