základní skupiny - skupina F, 5. kolo
30.11.2023 18:45 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Martin Terrier (© AFP)

Rennes stvrdilo účast v play off dominantním výkonem, Maccabi nesedl azyl v Maďarsku

Rennes zvítězilo v pátém kole Evropské ligy nad celkem Maccabi Haifa 3:0, a zajistilo si tak postup do jarních vyřazovacích bojů. Izraelci, kteří museli minulé utkání odehrát na Kypru a tentokrát nastoupili v budapešťské Puskás Areně, přitom mohli začít lépe, svou šanci ale neproměnili. Tým z Bretaně postupně zvýšil aktivitu, což vedlo ve 29. minutě k vítězné brance z kopačky Martina Terriera, pro nějž se jednalo o první trefu v letošní sezoně. Po změně stran pak dal razítko na triumf francouzského celku Amine Gouiri.

Fotbalisté Rennes měli skupinovou fázi Evropské ligy skvěle rozjetou, když se po čtyřech odehraných kolech nacházeli na první příčce se ziskem devíti bodů. K jistému postupu jim stačilo vítězství proti Haifě, která své zápasy na evropské půdě absolvovala mimo izraelské území. Oba celky tak přijely do Puskás Areny, což příliš nevyhovovalo ani Francouzům. Ti totiž mimo vlastní stadion v letošní sezoně zvítězili pouze jednou.

A prohrávat mohli už v první minutě, když se sám na straně zjevil Suf Podgoreanu, tváří v tvář brankáři ale nedokázal trefit prostor mezi třemi tyčemi Les Rennais. Po úvodní hrozbě se však hostující tým vzchopil a držel delší dobu míč na svých kopačkách. Vedlo to i k zakončení Gouiriho z dálky, které jen těsně minulo pravou tyč. Lépe si vedl Terrier, když si vyměnil balon se spoluhráčem a chytře si naběhl do vápna, kde poté vypálil přesně k levé tyči. Po úvodním gólu zůstali Francouzi nadále aktivnějším celkem, další příležitost si ovšem do konce první půle nevytvořili.

Vedení Les Rennais zvýšil hned na začátku druhého poločasu Gouiri, jenž využil špatné rozehrávky soupeře a bez problému velkou šanci proměnil. V 57. minutě alžírský střelec pálil zpoza vápna, ale nevedlo se mu tak dobře jako předtím, neboť orazítkoval pouze pravou tyč. Třetí gól mohl přidat Fabian Rieder, avšak jeho rána proletěla těsně nad břevnem. V závěru se ale mladému Švýcarovi zadařilo a pojistil vítězství a postup svého týmu povedenou brankou z přímého kopu.

Rennes tak důležitý zápas zvládlo a odvezlo si tři body. Oba celky čeká v dalším zápase Villarreal. Tým z Izraele se s ním střetne v odloženém utkání již 6. prosince, Francouzi budou mít tento souboj na programu o osm dní později.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele