základní skupiny - skupina E, 4. kolo
09.11.2023 18:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Union pykal za zpackanou první půli. Postupovou matematiku skupiny E zamotal Horvath

LASK porazil ve čtvrtém kole skupiny E Evropské ligy Royale Union 3:0 a připsal si vůbec první body do tabulky. O osudu utkání rozhodl již první poločas, ve kterém černobílí vstřelili dvě branky. Nejprve proměnil ve 25. minutě pokutový kop Sascha Horvath a stejný hráč si následně připsal i asistenci při gólu hlavou Maksyma Talovjerova, jenž u Die Laskler hostuje z pražské Slavie. Překvapivá porážka poslala Belgičany na třetí pozici s pouhým jednobodovým náskokem na poslední příčku, kde se nachází právě tým z Lince.

LASK, který dosud nezískal ani bod, sice již neměl příliš velké šance na postup, stále však mohl svým soupeřům pořádně zavařit. Pod Liverpoolem totiž bojovaly o druhé místo celky Toulouse a Royale Union. Právě Belgičané už tým z Lince jednou ve skupině porazili a i tentokrát byli velkými favority. K dobré náladě jim kromě pětizápasové vítězné šňůry přispíval i fakt, že byli v domácí soutěži na prvním místě s náskokem čtyř bodů na Anderlecht.

Jako první si vytvořil šanci tým z Lince. Ivan Ljubič se ve 22. minutě napřáhl ke tvrdé ráně za šestnáctkou, nedokázal ji ale vměstnat mezi tři tyče. Nemuselo ho to však mrzet dlouho, protože o pouhé dvě minuty později zahrál jeden z obránců Royale Union ve vápně rukou a nařízenou penaltu proměnil Horvath.

Druhý gól přidal ve 41. minutě Ibrahim Mustapha, jenže pozorný pomezní rozhodčí si všiml těsného ofsajdu. Ještě v nastavení první půle zvýšil vedení domácích hlavičkující Talovjerov.

Diváci v Raiffeisen Areně ve druhém poločase dlouho čekali na výraznější příležitost. Hosté z Bruselu kontrolovali hru, ale jejich snahy ke gólům nevedly. Až v 77. minutě se domácí dostali k ohrožení branky a hned z toho byl třetí gól. Robert Žulj byl ve správný čas na správném místě, když hlavička Philippa Ziereise skončila na břevně. Právě rakouskému útočníkovi spadl balon k nohám a ten jej dorazil do prázdné branky.

Royal Union tak důležitý úkol nesplnil a domů si neodvezl ani bod. Oba týmy čeká další kolo skupinové fáze 30. listopadu. LASK změří síly s Liverpoolem, Belgičané sehrají klíčové utkání s Toulouse.

Autor: Livesport.cz / David Pěchota

Komentáře (2)

Přidat komentář
0:1

4:2

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele