základní skupiny - skupina H, 4. kolo
09.11.2023 21:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Postupové šance Häckenu klesly k bodu mrazu, i druhou severskou bitvu ovládlo Molde

Molde zvítězilo ve čtvrtém utkání skupiny H Evropské ligy nad Häckenem v jeho göteborském azylu 3:1. Skandinávský souboj rozhodlo mužstvo z Norska už v první půli, ve které na trefu Fredrika Gulbrandsena ze 16. minuty navázal přesným zásahem Kristian Eriksen. Hosté se díky tomu v tabulce bodově dotáhli na druhý Karabach, jenž vyzvou v příštím kole na přímý souboj o postup. Naopak švédský celek počtvrté ve skupině prohrál a do jarní fáze evropských pohárů se s největší pravděpodobností nepodívá.

Úvodní severskou bitvu ovládl po jednoznačném průběhu norský zástupce, k čemuž přispěl především dvoubrankový Magnus Wolff Eikrem. Před tím se musela mít obrana Vos v čele s kmenovým slávistou Aihamem Ousouem na pozoru i tentokrát, neboť si v cestě za případným postupem nemohla dovolit další zaváhání. Molde naopak stačila i remíza k tomu, aby se výrazně přiblížilo k jistotě alespoň třetího místa a s ním spojeného postupu do vyřazovací fáze Evropské konferenční ligy.

První šanci měli Norové. V osmé minutě si do vápna dobře naběhl Eriksen a ihned vystřelil, do cesty se mu však včas připletl obránce. V 16. minutě už se mohli hráči Molde radovat, když se Gulbrandsen v šestnáctce šikovně zbavil protihráče a uklidil míč na zadní tyč.

Na rozdíl dvou branek zvýšil Eriksen poté, co se k němu po rohovém kopu odrazil balon a osamocený v klidu rozvlnil síť. Po druhém gólu se domácí probrali a začali hrát více s míčem, přesto v prvním poločase nedokázali vyprodukovat jedinou střelu mezi tři tyče.

Naději Häckenu vykřesal v 65. minutě Srdjan Hrstič, když osamocený ve vápně dorazil tvrdou ránu Tomase Totlanda do prázdné brány. Molde polevilo a kontrolu nad zápasem převzali Švédové, Norové ale bránili důsledně a nepouštěli soupeře k větším příležitostem. V 80. minutě mohl Häcken srovnat po nebezpečné hlavičce, pohotový zákrok však předvedl Oliver Petersen. Zápas definitivně rozhodl v 86. minutě Eriksen, když krásnou obalovačkou na zadní tyč vymetl levou šibenici.

Häckenu se tedy nepodařilo odčinit porážku z prvního vzájemného zápasu a na svého soupeře ztrácí už šest bodů. V dalším kole přivítají Vosy 30. listopadu rozjetý Leverkusen, Molde tentýž den změří síly s Karabachem.

Autor: Livesport.cz / David Pěchota

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele