základní skupiny - skupina H, 5. kolo
30.11.2023 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Patrik Schick (© AFP)

Häcken nebyl při spanilé jízdě Bayeru překážkou, gólovou radost prožil uzdravený Schick

Fotbalisté Leverkusenu nezaváhali v pátém kole Evropské ligy na hřišti Häckenu a výhrou 2:0 si udrželi neuvěřitelnou sérii vítězství, která se natáhla již na 14 soutěžních klání v řadě. Domácí sice byli poměrně překvapivě v první půli střelecky aktivnější, německý celek se však opět mohl spolehnout na svého kanonýra Victora Boniface, jenž už ve 14. minutě vsítil rozhodující branku. V základní sestavě hostů scházel z českých fotbalistů jen Patrik Schick, který se dostal na hřiště v průběhu druhé půle a svůj další návrat po zranění rovnou ozdobil pojišťujícím gólem.

Španělská legenda Xabi Alonso byla v Leverkusenu považovaná v podstatě za poloboha. V letošní sezoně pod ním Bayer ze 17 soutěžních utkání ani jednou neprohrál, přičemž až 16x zvítězil. Ve všech těchto kláních německý celek nastřílel 62 gólů a inkasoval pouhých 14, zároveň se nacházel v čele Bundesligy a také na prvním místě v tabulce skupiny H. Skvělou formu chtěl potvrdit i proti Häckenu, jenž byl naopak poslední a minulé vzájemné střetnutí prohrál vysoko 0:4.

Favorit duelu se dočkal zásahu hned ze svého prvního zakončení v utkání na konci úvodní čtvrthodiny. Josip Stanišič posadil milimetrový centr na hlavu Boniface, jenž bez potíží doklepl míč do odkryté sítě. Další trefu měl ve 22. minutě na kopačce Nathan Tella. Nigerijského křídelníka oslovil perfektní přihrávkou před bránu Amine Adli, výborným zákrokem proti následné ráně se ovšem zaskvěl Peter Abrahamsson. Ve zbylé části první půle však iniciativu nečekaně převzali domácí. Matěj Kovář se nejvíce zapotil po půlhodině hry, kdy razantní pokus Ishaqa Abdulrazaka vyrazil jen před sebe, a dal tak možnost zblízka dorážet Amanemu Romeovi. Ten však ve stoprocentní šanci minul.

Po změně stran Leverkusen konečně zařadil vyšší rychlostní stupeň a hnal se za druhým gólem. Ve vyložené příležitosti se po hodině zápasu ocitl Adli, jehož ke skórování vybídl výbornou přihrávkou Adam Hložek. Marocký talent mířil na přední tyč, Abrahamssona ale nepřekonal. V 74. minutě pak přišla velká chvíle uzdraveného Schicka. Nejlepší střelec Eura 2020 si před bránou našel přízemní centr Stanišiče a pohodlně ho uklidil do sítě, čímž pojistil výhru německého suveréna.

Leverkusen tak opět nezaváhal a dalším vítězstvím opět protáhl neuvěřitelnou sérii bez porážky. V posledním kole se 14. prosince utká s Molde, klub z Göteborgu změří ve stejný den síly s Karabachem.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele