předkolo playoff - 1. zápasy
16.02.2023 21:00 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

Sudí Orel Grinfeld v obležení hráčů Leverkusenu a Monaca (© AFP)

Leverkusen ztratil vedení a padl doma s Monacem. Mač rozhodl netradičně stoper Disasi

Dobrou zprávou pro Leverkusen je, že by se brzy mohl do plné kondice vrátit Patrik Schick, který sice letos notně zaostává za svými loňskými výkony, také kvůli nesčetným zdravotním problémům, v prvním klání play-off Evropské ligy se ovšem podíval na hřiště aspoň na samý závěr. I tak každopádně oslavovat jistě nemohl, Monaco totiž v závěru urvalo výhru pro sebe.

Že by se mohlo jednat o duel bohatý na změny skóre, ukázala už 9. minuta. Do té chvíle oba týmy rozhodně nepřesvědčovaly o takovém faktu, na hřišti docházelo k jakémusi prvnímu rande, na němž je potřeba se především seznámit s protějškem. Přece se právě z ničeho nic nakonec ujali vedení hosté.

A opravdu kuriózní branku si na své konto připsal Hradecky. Kdyby se jednalo o hráče z pole, asi by na tom nebylo nic zvláštního. Jenže když se jedná o gólmana, pokaždé se zkrátka divák pídí, proč že došlo k onomu vlastenci.

Jednoduše. Chyby brankářů jsou vidět ze všeho nejvíc, tentokráte Hradecky tak moc váhal s rozehrávkou v nebezpečném prostoru, až ho doběhl napadající Embolo. A i když ten se míče vůbec nedotkl, kvůli tomu, že povalil na zem svého soupeře, si Hradecky balón při pádu srazil za vlastní brankovou čáru. Sudí Grinfeeld přitom souboj obou dvou kohoutů jako nepovolný neposoudil, branka tedy byla regulérní.

Bayer obecně v první půli nepůsobil nejzářnějším dojmem, Monaco si těsný náskok hlídalo bez větších problémů. Ve 25. minutě možná mohl srovnat stav snad jen Hložek, který je v poslední době v opravdu velmi dobré formě, avšak gólman Nübel si s jeho pokusem poradil.

Druhý poločas pak byl podstatně výživnější než ten první. A jestliže vstup do prvního se lépe zdařil francouzskému celku, pak po obrátce daleko lépe začal jeho německý sok. Frimpong narychlo předal balón v šestnáctce Diabymu, ten si následně pohrál s obráncem Aguilarem, neuhlídal ho ani stoper Disasi, a rezultující zakončení z blízkosti skončilo mezi nohama Nübela.

Tenhle moment evidentně Leverkusen nakopl dopředu. V 59. minutě Adli ve středu pole přiťukl míč k Wirtzovi, ten byl znovu velmi nedůrazně bráněný monackými obránci, až příliš lehce pronikl na hranici pokutového území a poté pravačkou zacílil do spodního rohu brány.

Jenže konečné pasáže zápasu, konkrétně zhruba poslední čtvrthodinka utkání, lépe vyšla ASM, které nakonec strhlo vítězství ve svůj prospěch. V 74. minutě Ben Yedder zleva zaslal pas ke druhé polovině pokutového území, tam našel Diattu, ten si, zřejmě i nechtěně, posunul merunu dozadu do palebné pozice a levou nohou pak ukázkově zacílil na vzdálenější tyčku.

Finální tečku za tímto měřením sil podnikl ve druhé minutě nastavení Disasi. Byť jeho prvotním úkolem je bránit a co nejúčelněji zastavovat ofenzivní výpady svých konkurentů, v nejvhodnější moment ukázal, že má také pořádnou páru ve své pravačce. Nikdo asi nečekal, že by zrovna on vypálil ze střední vzdálenosti, on tak ovšem učinil, a udělal moc dobře. Jeho nepříjemně plachtící pumelice skočila těsně před Hradeckym a zaplula do brankové sítě.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (19)

Přidat komentář
Bastaron

3:1

Reagovat
oli9

1:2

Reagovat
Naseroslosos23

3:1 tipuji také

Reagovat
Squinty

Reagovat
Mass

Reagovat
Mass

Reagovat
DieFohlenBMG

Pokaždý, když koukám na leverkusen, udělá Hradeckej nakou píčovinu

Reagovat
smazaný uživatel

to nejsou náhody

Reagovat
zrzek999

To tam nemají VAR?

Reagovat
smazaný uživatel

VAR dnes asi není nikde

Reagovat
exot12

UX EF fakt nič nehovorí

Domáci: Leverkusen - hostia: Monaco

To je OK

Čomu nerozumiem prečo sa toto poradie v štatistikách prehodí?

Najskôr je Monaco a potom Leverkusen?

Reagovat
srandamač

Za tohle bych Hradeckého normálně posadil. První a třetí gól jeho. Další komedie je ofsajd u druhého gólu Monaka, v play off evropské ligy není VAR?

Recept na příští zápas je jasný, oba góly Leverkusenu padly po přechodu Writze přes stopery.

Reagovat
Pablos

Ofsajd kterej nebyl se má pískat proč ?

Reagovat
srandamač

Mě přišel poměrně viditelný a klidně bych se kvůli tomu hádal.

Reagovat
Pablos

Mně taky než ukázali toho dalšího obránce ,,nahoře". Na druhé straně vápna.... jako těsnota, klídně by se hádat dalo, kalibrovaně to neukázali, ale vidět to šlo docela a lajnovej stál přesně v tomhle směru výhledu.

P.S.: Ale přemýšlel jsem i nad tím, než ukázali ten záběr, tak jsem si taky myslel, že to byl celou dobu ofsajd... že vlastně tyhle ofsajdy serou, že na to nejsou pravidla trošku... protože ten hráč se stejnak vrací ještě metr, než převezme míč, výhoda nula nula nic. Ale jasný to už je úhel pohledu, každopádně tohle ofsajd stejnak nebyl tak co

Reagovat
srandamač

Ajo, vůbec jsem si ho nevšiml

Asi do svých 15 let jsem si myslel (někdo mi to řekl), že když se hráč vrací před posledního, tak se jedná o "mrtvý ofsajd" a ten se nemává/nepíská a párkrát jsem tohle "pravidlo" použil, když jsem byl na lajně u zápasu staré gardy pak mi to docela jasně vysvětlili

Reagovat
Pablos

Jo do dnes moc nechápu pořád toho Nisterlooye Euro s náma... to máš jedno

Reagovat
Pablos

*Nistelrooy

Reagovat
Pablos

Tak jsem se byl podívat a chápu to hned. Asi jsem si to blbě pamatoval

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele