předkolo playoff - odvety
23.02.2023 18:45 CET
2 : 3
3:5 pen.
(1:2, 2:3)

Reportáž

Radující se Mitchel Bakker, Robert Andrich a Edmond Tapsoba (© AFP)

AS Monaco - Bayer Leverkusen 2:4 po penaltách

Naprosto totožným, docela divokým výsledkem končila odveta play-off Evropské ligy mezi Monacem a Leverkusenem. Stejně jako před týdnem hosté úplně nezvládli závěrečné pasáže základní hrací doby, duel tak musel dospět až do kopů ze značky pokutového kopu. V nich už každopádně Die Schwarzroten uspěli a urvali po opravdu lítém boji postup ve svůj prospěch.

Úvodní dvacetiminutovka tohoto souboje nabídla hned dvě změny skóre. Ta první přišla na řadu ve 13. minutě. Adli uvolnil na pravé straně Frimponga, ten přešel u boční čáry pokutového území přes bránícího Caia Henriqueho, a ačkoli jeho přihrávku u bližší tyčky nezachytil Hložek, propadl balón k Wirtzovi, který snadno doklepával do prázdné brány.

Monaco ovšem dokázalo na inkasování zareagovat záhy. Stoper Tapsoba si v 18. minutě počínal nešikovně ve vlastní šestnáctce, nastavil nohu proti podnikajícímu Ben Seghirovi, kterou zkrátka nestáhl včas, a sudí Alejandro Hernández nařídil penaltu. Tu si pak vzal na starosti kapitán Ben Yedder, jenž zamířil zkušeně do protipohybu brankáře Hradeckeho.

Nerozhodný stav ale nevydržel opětovně moc dlouho, Bayer o pouhé dvě minuty později navrátil vedení na svou stranu. Adliho centr od rohového čtvrtkruhu propadl ve vápně na Hložka, tomu míč sice odebral úspěšně Sarr, jenže ho dostal pouze k Palaciosovi, který pak levačkou propálil zpoza pokutového území marně se natahujícího Nübela.

Obecně tohle utkání gólových příležitostí nenabízelo s nějakou velkou dávkou pravidelnosti, oba týmy jednoduše byly především nesmírně produktivní při jejich proměňování, když už nějaká na řadu přece přišla.

A v 58. minutě Leverkusen ukázal, jak efektivní umí být. Palacios ve středu hřiště předal merunu Wirtzovi, ten následně vyprodukoval jemný oblouček na nabíhajícího si Adliho, který poté umístil svou hlavičku přesně na vzdálenější tyč.

Knížecí soubor nicméně pořád nebyl bez šance, stačilo mu totiž jednou skórovat, aby mač uvedl aspoň do prodloužení. V 60. minutě nebyl daleko od takového počinu Ben Yedder, avšak po rychlém brejku trefil pouze brankovou konstrukci. Hosté se od svého třetího gólu soustředili hlavně na hájení pohotové náskoku, nakonec ovšem přece jednou inkasovali.

V 84. minutě vyslal Diatta z pravé strany pas do ohně, střídající Embolo sice svou hlavičku zřejmě nezamýšlel bouchnout nejprve do země, přesto právě od ní nakonec míč doputoval na zadní tyčku. Hradecky na jeho zakončení opravdu reagovat nemohl, pouze se smutně ohlédl, kterak balón padá do jeho brány.

V prodloužení si obě ekipy vytvořily po jedné možnosti, Leverkusen na každý pád nerozradostnil v 93. minutě Bakker, ve 118. minutě naopak Monaco náhradník Volland, a tak o osudu postupujícího musel rozhodnout penaltový rozstřel.

Hosté proměnili všech pět pokutových kopů, domácí naopak selhali hned při druhé sérii, Matazo totiž dělovkou orazítkoval pouze břevno, a tak do osmifinále proklouzl výběr ze Severního Porýní-Vestfálska.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
Bastaron

2:4

Reagovat
twelwer

Reagovat
Naseroslosos23

1:1

Reagovat
Hasan Šáš

tak sem jako zvědavej, jestli si Schick troufne nedat asi osmou penaltu v sezóně. Jinak strašidelnej výkon od něj.

Reagovat
smazaný uživatel

Schick zdeptal psychiku Monaka a jeho Leverkusen postupuje dál

Reagovat
vilp

Proč strašidelnej?

Reagovat
Hasan Šáš

to sem eště hodnej taťka.. za cca 60 minut byl asi pětkrát u míče a čtyřikrát ho ztratil..

Reagovat
hradec

Neviděl ten zápas nebo co?????

Reagovat
smazaný uživatel

Solidní dvojzápas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele