předkolo playoff - 1. zápasy
16.02.2023 18:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Johnny Heitinga (© AFP)

Ajax proti Unionu nepřesvědčil a po bezkrevném výkonu se s ním rozešel smírně bez branek

Obhájce nizozemského titulu Ajax sice poslední dobou stabilizoval výkony, ovšem v play-off o osmifinále Evropské ligy ho čekala těžká zkouška a to se nakonec potvrdilo. Domácí celek nebyl proti německému Unionu lepším výběrem a tentokráte nepotvrdil roli ofenzivně laděného mužstva, jelikož za celých devadesát minut ani jednou nevystřelil mezi tyče. Jeho protivník sice ve druhém poločase skóroval, ale jeho gól přeci jen nebyl uznán.

Union si i přesto odváží do domácí odvety solidní bezbrankovou remízu, avšak v novém roce přišel o svou šestizápasovou vítěznou šňůru. Na lavičce Ajaxu zažil evropskou premiéru trenér Johnny Heitinga a s výkonem svých svěřenců nemohl být spokojen. Hosté v prvním poločase sice nedrželi míč ani z pětatřiceti procent, i přesto hned šestkrát vystřelili směrem k domácí brance, i když jediný pokus přímo mezi tři tyče s přehledem zlikvidoval brankář Rulli.

Berlínský výběr po změně stran ještě přidal a blízko k vedení měl v 56. minutě. K přímému volnému kopu ze střední distance se totiž postavil Juranović, nicméně jeho nepříjemnou střelu zlikvidoval ve svých rukavicích pozorný Rulli. Ihned na probojoval k prudké hlavičce z bezprostřední blízkosti šestadvacetiletý norský záložník Thorsby, jenomže ani on si na argentinského strážce branky nepřišel.

Asi nejzajímavější moment tohoto čtvrtečního duelu se zrodil v 65. minutě. A byl to právě Thorsby, jenž se mohl stát hrdinou Unionu. Po přesném pasu Roussillona stál ve správnou chvíli na správném místě a balón nekompromisně poslal doprostřed branky. Jenže video následně odhalilo, že si pomohl při zpracování rukou, a tato trefa tedy neplatila. Ve zbývajícím průběhu již k ničemu zásadnímu nedošlo a Ajax tak určitě má na čem pracovat.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
Bastaron

1:1

Reagovat
Championship

2:0

Reagovat
Naseroslosos23

1:0

Reagovat
oli9

Union moc golů nedostává

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele