osmifinále - 1. zápasy
10.03.2022 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Abel Ruiz (© AFP)

Monaco mohlo žehrat na dvě neuznané branky, Braga naopak vsítila dvě regulérní

Po ligovém vítězství nad Marseille prožilo Monaco pouze další nepovedený zápas. Ne že by herně vyloženě zaostávalo, mnohdy ovšem situace na hřišti nehrála opětovně v jeho prospěch, a tak si z půdy Bragy odvezlo do odvety osmifinále Evropské ligy dvoubrankovou porážku. O tu se postarali Os Arcebispos díky dvěma přesným zásahům Abela Ruize a Vítora Oliveiry.

Domácí vstoupili do utkání hodně zostra a už ve 3. minutě se ujali vedení. Abel Ruiz ještě se svou hlavičkou neuspěl, u brankové čáry mu jí zablokoval Volland, avšak o pár chvil později ztratil monacký středopolař Tchouaméni míč, který Rodrigo Gomes okamžitě nasměroval na bránu, ten se právě od Francouze a jeho spoluhráče Disasiho odrazil k Abelu Ruizovi, jenž z blízkosti pohotově zacílil. Záhy mohl Iuri Medeiros navýšit náskok Bragy, chytře cílil balón ke vzdálenější tyčce po zemi, nicméně fantastický zákrok předvedl hostující gólman Nübel.

Následně Monaco přece začalo kousat, ve 25. minutě musel domácí brankář Matheus vybíhat proti Ben Yedderovi, ve 29. minutě se dokonce zdařilo rozvlnit síť Gelsonu Martinsovi, ale jeho branka nemohla být uznaná kvůli ofsajdu. A i ve 33. minutě se knížecí celek nedostal ke srovnání stavu vlivem porušení tohoto pravidla, tentokrát smutnil Ben Yedder, jenž Matheuse překonal hlavičkou. Braga se rozhodně nezlobila, že v tomto případě bylo k dispozici video.

Druhá půle nevykázala tak ofenzivní pojetí jako ta první. Dodejme, že před přestávkou ještě Ricardo Horta mohl měnit průběžné skóre, nebýt zákroku Nübela, který merunu odvrátil do tyčky, či ve 44. minutě Rodrigo Gomes, jenž na německého muže v rukavicích z dobré pozice také nevyzrál. Těsně poté se Vanderson hodlal vytáhnout na Matheuse, jenže neuspěl.

Po obrátce si Monaco vytvořilo o něco více solidnějších možností, ve 49. minutě Matheus lapil příležitost Gelsona Martinse, v 64. minutě monacký ofenzivní záložník rozezvonil jenom brankovou konstrukci. Když už se zdálo, že se portugalský výběr spokojí s úzkým náskokem, dokázal udeřit v 89. minutě ještě jednou, Vítor Oliveira totiž hlavou zužitkoval centr Fabiana.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
berliner

Jedeme AS Monako Tip 2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Jedeme SC Braga Tip 1:0

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
Agnelli

0:1

Reagovat
DidusIneptus

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele