základní skupiny - skupina D, 2. kolo
30.09.2021 18:45 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Georgios Masouras (© AFP)

Vaclík se čistým kontem podepsal pod výhru Olympiakosu na horké půdě Fenerbahce

Skupina D má po dvou zápasech svého lídra v Olympiakosu Pireus. Řecký celek zvládl nečekaně snadno utkání v Istanbulu a místní Fenerbahce porazil 3:0. Skóre utkání otevřel Tiquinho Soares už v prvním poločase a po hodině hry přidal své dva zásahy Georgios Masouras. Celé utkání v dresu hostů odchytal také Tomáš Vaclík a neinkasoval.

Fenerbahce chtělo začít aktivně, jenomže místo aby vstřelilo první gól, tak naopak inkasovalo. Střela Ferdiho Kadioglua šla mimo tři tyče a o chvíli později na druhé straně padla branka. Masouras si zpracoval dlouhý pas, posunul ho Soaresovi a ten lehkým obloučkem překonal brankáře Bayındıra.

Domácí se tak pokusili o rychlou odpověď, ale Enner Valencia rozvlnil z úhlu jen boční síť. Obrana Olympiakosu se dostávala pod tlak, jenomže hráči tureckého celku se nebyli schopní prosadit. Enner Valencia při další akci nechal vyniknout Vaclíka a Mady Camara na druhé straně zase Bayındıra. Už v nastaveném čase prvního poločasu zahodil obrovskou tutovku Diego Rossi, když zblízka přestřelil.

Fenerbahce se nevzdávalo ani po změně stran a znovu to byl především Enner Valencia, který dělal obraně Olympiakosu problémy. Ve 49. minutě hlavičkoval z nadějné pozice vedle a Luiz Gustavo po své ráně zas a znovu přestřelil. Přesnější už byl Dimitris Pelkas a po jeho ráně pomohla Vaclíkovi tyčka.

Olympiakos se nekoncentroval jen na bránění a Aguibou Camara ztroskotal hned dvakrát na výtečném zákroku Bayındıra. V 63. minutě už hosté vedli o dva góly. Georgios Masouras si počkal na odražený balón a parádní ranou rozvlnil síť. Fenerbahce už muselo dotahovat dvoubrankové manko a bohužel pro něj pokračovala střelecká neschopnost. Vaclík zpacifikoval i střelu Pelkase a hned vzápětí Olympiakos zvýšil na 3:0. Georgios Masouras si opět našel odražený balón na hranici šestnáctky a tvrdou ranou ho vrátil do branky.

Masouras útočil i na hattrick a byl mu velmi blízko po samostatném postupu na Bayındıra. Brankář tureckého celku výborně zasáhl. To samé platilo o ráně Berishy a zákroku Vaclíka. Česká reprezentační jednička udržela čisté konto a Olympiakos zvítězil na Fenerbahce 3:0.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:2

Reagovat
Denev

Vy Fenerbahce nikdy moc nevěříte, co?

Reagovat
Elmas

Reagovat
Denev

No vy se smějete, ale tohle bylo z pohledu Fenerbahce dost smolný. Sám trenér Olympiakosu řekl, že rozdíl byl jenom v tom, že oni své šance proměňovali. Fenerbahce toho hodně spálilo. Goly dostali po individuálních chybách.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Akinfeev

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Denev

Píšete Ozil, ale on má chřipku. Není v kádru.

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat
Denev

Předvedená hra výsledku moc neodpovídá. Fenerbahce až takhle špatně nehrálo.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem zvědavý jestli tvrdák z naší jedničky zustane u tohoto kurzu 2-3,2-3,64 Frankfurt - Olympiakos. Tip 2.

Reagovat
smazaný uživatel

Opět dostal ten buzerant echo a ještě přitvrdil 1,84-3,62-4,11.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele