základní skupiny - skupina C, 2. kolo
29.10.2020 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Slavia využila přesilovku. Proti Leverkusenu rozhodl Olayinka

Nepříliš pohledný fotbal byl k vidění v rámci druhého kola základní skupin Evropské ligy v Edenu. Domácí Slavia svým výkonem příliš nenadchla a proti Leverkusenu hrozila až ve druhé půli. Penaltu nejprve zahodil Stanciu, o vítězství 1:0 nakonec rozhodl po rohovém kopu Olayinka.

Sešívaní vůbec nezachytili nástup do utkání a už ve třetí minutě mohlo být zle. Kolář předvedl prachbídnou rozehrávku, čehož se snažil využít Karim Bellarabi. Jeho technický pokus ze střední vzdálenosti ale poloodkrytou branku nenašel. Bayer obecně v první dvacetiminutovce Slavii mačkal, pak však pro domácí přišla nečekaná spása. Bellarabi bez balónu zajel do unikajícího Provoda, což skotský sudí ocenil červenou kartou. Na Slavii tak čekala sedmdesátiminutová přesilovka...

V první půli však nadále červenobílí působili malátně. Soupeře už pochopitelně nepouštěli do nebezpečných prostorů, rovněž sami si ovšem nedokázali nic vytvořit. Po přestávce už to přeci jen bylo podstatně lepší. Hned v úvodu druhého poločasu byl aktivní zejména mladý stoper David Zima, jenž nejprve napálil odražený balón z úrovně penalty do bránícího hráče, následně po pěkné individuální akci zakončoval zpoza vápna.

Možná jako klíčový moment celého utkání by se dalo označit Trpišovského střídání po hodině hry. Ze hry odešli nepříliš výrazní Tomáš Holeš a Oscar Dorley, jejich náhradníky se stali dvě nejdražší slávistické posily Nicolae Stanciu a Peter Olayinka. A hned po třech minutách byli tito dva ústředními postavami dění na hřišti. Bojovný Nigerijec díky svému dorážení vybojoval na brankáři Hrádeckém pokutový kop, ke kterému se postavil Stanciu. Jenže ten jej provedl prachbídně, nechal brankáře vyniknout a úspěch neslavil ani z dorážky.

V osmdesáté minutě si tito dva hráči vyměnili role připravujícího a zakončujícího, což už přineslo své ovoce. Stanciu z dálky pořádně protáhl Hrádeckého. Balón se odrazil na rohový kop, kterého se ujal rovněž rumunský středopolař. Tuto standardku zahrál podstatně lépe než předcházející penaltu, našel hlavu Petera Olayinky a ten už poslal balón zabijácky do sítě.

Po gólu se Slavia zatáhla a aktivitu převzal jednoznačně Leverkusen. Dostal se ale jen do jediné větší příležitosti, to když obrana nezachytila náběh Amiriho za obranu a jeho nárt z voleje dělilo od úspěchu jen pár centimetrů. Pro sešívané každopádně vše dobře dopadlo a do tabulky si připsali cenné tři body. Skupina C je aktuálně tak vyrovnaná, jak jen to je možné - všichni čtyři účastníci mají po třech bodech.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz

Komentáře (846)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele