základní skupiny - skupina E, 1. kolo
19.09.2019 18:55 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Rozhodly dvě penalty na obou stranách. Rennes tak remizovalo se Celticem

Měl to být vyrovnaný zápas dvou protivníků, kteří v úvodu sezóny nevykazovali nijak špatnou formu. Tohle tvrzení nakonec mělo reálné základy. Rennes skórovalo do poločasu, Celtic, jenž mimochodem závěr zápasu dohrával o deseti mužích v poli, po přestávce, a urodila se asi zasloužená plichta. Obě branky padly po proměněných penaltách.

Možná že o něco lepšími výsledky disponoval před tímto mačem skotský celek, který měl na svém kontě šest výher v řadě, ovšem Les Rouge et Noir na domácí scéně rovněž nijak výrazněji nezaháleli, v tabulce se drželi druzí hned za vedoucím PSG, jen jim úplně nevyšly dva poslední duely před a po reprezentační pauze proti Nice a během derby v Brestu.

SRFC bylo v prvním poločase přece jenom o něco lepším mužstvem, nebo alespoň na hřišti působilo hladověji. Ve 13. minutě se mu podařilo zahrozit poprvé, to když Raphinha popotáhl míč po pravé straně až k brankové čáře, následně nacentroval do druhé vlny nabíhajícímu si Grenierovi, jenž, leč osamocen, usměrnil hlavičkou balón pouze hodně mimo bránu.

Po půlhodině hry vyprodukoval dobrý projektil sám Raphinha, který teprve nedávno přišel do klubu z portugalského Sportingu za rekordních dvacet miliónů eur, tlačil míč svou levačkou na zadní tyčku, avšak gólman Forster stačil zasáhnout. Až ve 37. minutě se mužstvo z Bretaně gólově prosadilo. Dopomohl mu k tomu hvizd sudího Josého Sáncheze.

Hostující stoper Ajer, jenž ještě před několika dny trpěl lehkým zdravotním šrámem, si v šestnáctce počínal velmi nešikovně vůči pronikajícímu Niangovi, jehož stáhl za dres, a nařízen byl tak pokutový kop. Jediný typický hrot Rennes se pak sám chopil exekuce, zkušeně si počkal, kam se mu hne Forster, a zamířil velmi snadno do jeho protipohybu.

Celticu se podařilo vyrovnat také díky penaltě. Ve vápně se postavil Da Silva do cesty Forrestovi, který si pro faul chytře došel, a Christie následně z bílého puntíku nezaváhal. I když se podařilo brankáři Mendymu vystihnout směr soupeřovy střely, nedosáhl na ní. Ve zbytku klání se pak diváci v Roazhon Parku žádného dalšího gólu nedočkali.

Oba mančafty měly ještě dvě možnosti na to, jak změnit nerozhodný stav, jenže Grenier z přímého kopu v 64. minutě trefil tyčku a o dvě minuty později nezakončoval přesně Forrest. V nastavení došlo ještě na červenou kartu, střídající Bayo totiž nesmyslně atakoval Mendyho, a protože už žlutou kartu v 89. minutě obdržel, pakoval se předčasně ze hřiště.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, sports.fr, livesport.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele