základní skupiny - skupina G, 2. kolo
04.10.2018 21:00 CET
3 : 3
(1:1)

Reportáž

Spartak Moskva - Villarreal CF 3:3

Krásné a navíc šestibrankové utkání bylo k vidění v Moskvě. Domácí Spartak dvakrát dotahoval manko, aby byl nakonec blízko třem bodům, ovšem v nastavení měl Villarreal pokutový kop a na konečných 3:3 ho v poslední možné šanci proměnil Santi Cazorla.

Otkrytije Arena v severozípadní části Moskvy viděla parádně ofenzivně laděné utkání. O něo lépe do něho vstoupil španělský celek, který se ujal vedení už po třinácti minutách. Karl Toko Ekambi vnikl hluboko do šestnáctky, pak zasekl a hledal dobrou palebnou pozici až nakonec přesně na vzdálenější tyč vypálil a poslal Villarreal v Moskvě do vedení.

Spartak chtěl okamžitě zareagovat a přešel do ofenzívy. Po Lomovického střele raději zasáhl Fernández a po půl hodině hry už bylo vyrovnáno. Žlutá ponorka zahrála ve vlastním vápně rukou a Spartak měl k dispozici pokutový kop! Zé Luis sice zvolil stejnou stranu kam skákal Fernández, ovšem svojí razancí a přesností byl úspěšný. První poločas nabídl dvě branky, takže to nejlepší si oba aktéři schovali po změně stran.

Do druhého poločasu vstoupil opět lépe Villarreal a ve 49.minutě znovu strhl vedení na svojí stranu. Pablo Fornals si převzal balón na hranici pokutového území, obhodil si bránícího hráče a přesnou střelou dal na 2:1. A hosté ze Španělska klidně mohli navýšit, jenomže golman Maximenko vyrazil střelu Ekambiho. Na druhé straně zase pálil po sklepnutí Luíse Ignatěv, ale také bez úspěchu. Spartaku se sice podařilo vstřelit v 67.minutě gól, jenomže kvůli ofsajdovému postavení nemohl být uznán.

Domácí ale výrazně přidali a osm minut před koncem přeci jenom vyrovnali na 2:2. Zé Luis šel do hlavičkového soubej hned s dvojicí hráčů a přesně umístěnou hlavičkou překonal Fernándeze! A to nebylo všechno, za další tři minuty Fernández pouze vyrazil střelu Hanniho před sebe a dorážející Lorenzo Melgarejo v pádu dorážkou výsledek otočil. Spartak najednou vedl 3:2 a na tahu byl Villarreal. Měl ale málo času a utkání zanedlouho přešlo do jeho nastavení a tam to přišlo.

V poslední minutě nastavení se sudí odvážil odpískat pokutový kop, už druhý v zápase a tím nabádnout Villarrealu vyrovnání. Z úplně poslední šance zápasu se nemýlil zkušený Santi Cazorla a rozhodl o tom, že se body v Moskvě budou dělit.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
EverlastD

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele