1/16 finále - odvety
21.02.2019 18:55 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Salzburg doma zvrátil první utkání a Bruggám nasázel čtyři branky

Bruggy nezvládly zopakovat první utkání a na Stadion Wals-Siezenheim prohrály. Úřadoval především mladý talent Patson Daka, který se dnes prosadil dvakrát. Po jedné trefě přidali ještě Schlager s Dabburem.

Salzburg neměl úplně snadnou úlohu, protože v prvním utkání na Bruggy nestačil a z Belgie si přivezl porážku 2:1. Dnes musel za každou cenu skórovat a ideálně nedostat branku. Protože obě části splnil a jeho výkon byl bezchybný, může se radovat z postupu do další fáze. Velké díky při tom patří mladému útočníkovi Patsonu Dakovi, který se blýskl dvěma trefami.

Obrovskou šanci měl Salzburg už v desáté minutě. Hostující brankář Ethan Horvath totiž fauloval v pokutovém území a sudí ihned pískal pokutový kop! K němu se postavil útočník Munas Dabbur, jenže jeho střelu brankář Horvath správně vystihl a napravil svoji chybu!

V 17. minutě už to ale domácím konečně vyšlo. Wolf zachytil hodně špatnou rozehrávku hostí a postupoval z úhlu do vápna. Za ním našel nabíhajícího mladíka Xavera Schlagera, který si poradil a perfektně umístěnou střelou s tečí poslal Salzburg do vedení - 1:0.

O dvanáct minut později už byl rozdíl dvoubrankový. Mladý talent ze Zambie Patson Daka si narazil míč s Marinem Pongračićem a ten mu jej do vápna vrátil. Dakův náběh nikdo z obránců nezachytil a mladý útočník střelou mezi nohy prostřelil brankáře Horvatha.

Prakticky z následujícího útoku mohl málem zdramatizovat utkání Wesley, k němuž se dostal míč na hranici vápna. Brankář Walke ale těžil z toho, že Wesleymu střela vůbec nesedla. A domácí trestali. Opět u toho byl mladík Daka, který si naběhl do vápna na skvělou nahrávku od Schlagera a přízemní střelou překonal vyběhnuvšího Horvatha.

Pár minut po změně stran se zády k brance s míčem otočil Wesley a napálil míč krásně, leč těsně vedle! Za tohoto stavu se utkání logicky jen dohrávalo a hosté neměli žádnou sílu s výsledkem něco dělat. Patson Daka si dnešní duel užíval plnými doušky a dvacet minut před koncem další střelou jen těsně minul.

Bruggy sice měly ještě dvě velké šance, ale byli to domácí, kdo znovu udeřil. Minamino v nastaveném čase skvěle vystihl rozehrávku Brugg a poslal do šance Dabbura, který si obhodil prvního obránce a překonal i Horvatha - 4:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
STR

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele