základní skupiny - skupina I, 2. kolo
04.10.2018 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Malmö FF - Beşiktaş JK 2:0

Skupina I, to je po dvou odehraných kolech jedna velká, těžko rozluštitelná hádanka. Všechny čtyři týmy ve skupině totiž mají na svém kontě tři body. Jestli Malmö před dvěma týdny nedokázalo uspět v Genku, pak si nyní poradila doma s Besiktasem. Ten naopak po úvodním vítězství nad Sarpsborgem klesl z prvního místa tabulky na druhé.

Hosté přitom byli v prvním poločase lepším týmem, nebo si alespoň vytvořili o něco více gólových příležitostí než jejich soupeř. Nezachytili ovšem vstup do druhé půle, poměrně rychle inkasovali, a když se domácí čtvrthodinu před koncem radovali z proměněné penalty, bylo vlastně o úspěšnějším klubu z tohoto souboje prakticky rozhodnuto.

Turecký celek poprvé zahrozil v 15. minutě, to když slušným pokusem vyzkoušel připravenost švédského gólmana hbitý Lens, každopádně Dahlin dokázal míč vyrazit nad břevno. O pár chvil později se zkoušel prosadit rovněž jeho spoluhráč Töre, i v tomhle případě byl ale Dahlin tam, kde být měl, a jeho zakončení zlikvidoval.

Malmö působilo opravdu hodně zaskočeně, i nadále v podstatě jen čekalo, co že vymyslí jeho soupeř, a ten znovu mohl zaúřadovat ve 24. minutě. To vypálil opravdu solidní pumelici Vágner Love, do třetice se však zaskvěl Dahlin, jenž během první pětačtyřicetiminutovky rozhodně snesl vysoká hodnocení ohledně jeho předvedeného výkonu.

V 53. minutě opravdu z ničeho nic udeřili Himmelsblatt a bylo to díky velké dávce štěstí. Vindheim chtěl původně centrovat z pravé strany do pokutového území, jenže trefil před sebou bránícího Erkina tak šikovně, že od něj se míč dlouhým a táhlým obloukem dostal přesně pod břevno a ke vzdálenější tyčce. Zmatený brankář Karius nezasáhl.

Besiktas měl možnost, jak srovnat stav, jenže v 66. minutě Vágner Love zase nevyzrál na Dahlina a v 71. minutě se ze vstřeleného gólu zbytečně radoval Pepe, neboť jeho trefa nebyla uznána pro ofsajd. Domácí rozhodli o vítězství v 76. minutě, Erkinův faul ve vápně vůči pronikajícímu Vindheimovi potrestal z pokutového kopu Rosenberg.

Autor: Patrik Sandev / livesport.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
EverlastD

2:0

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele