základní skupiny - skupina I, 6. kolo
07.12.2017 21:05 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Olympique Marseille - Red Bull Salzburg 0:0

K jistotě postupu stačil Marseille bod a ten proti Salcburku nakonec uhrála. I když v základních skupinách nepůsobila na podzim ani zdaleka nejsilnějším a nejlepším dojmem, ve finále asi rozhodlo, že nepostupující Konyaspor spolu s Vitórií mají s evropskými poháry méně zkušeností, takže francouzského giganta dolů nesesadili.

Kdyby domácí v minulém kole nezachraňovali remízu na turecké půdě v poslední možnou chvíli, kdo ví, jak by se celá situace vyvinula. Takhle však měli vše ve svých rukou, navíc nastoupili proti soupeři, kterého už z první pozice nemohl nikdo sesadit. Konečná bezbranková plichta je tím pravým a zaslouženým vyústěním celého dění na hřišti.

Ani zdaleka se nejednalo o nějakou ofenzivní podívanou, v níž by oba celky nutně prahly po třech bodech. OM směrem dopředu nijak nezářil, ostatně jako i v jiných letošních utkáních v rámci Evropské ligy, Die Roten Bullen naopak prokazovali, proč mají nejlepší defenzívu celé soutěže, a už popáté v řadě se jim ve skupině podařilo udržet čisté konto.

Vůbec první střelecký pokus na bránu vyslal ve 3. minutě Gulbrandsen, který si našel prostor na levé straně, nicméně svým pokusem domácího gólmana Mandandu přímo neohrozil. O tři minuty později se naopak snažili skórovat Les Phocéens, ovšem ani Zambo Anguissa neseřídil svá mířidla tak, jak by potřeboval, a míč usměrnil pouze mimo.

Jinak toho první poločas opravdu moc nenabídl. Až ten druhý byl podstatně zajímavější, byť ani v něm diváci na Stade Vélodrome nakonec žádnou branku neviděli. Ve 48. minutě vypálil tvrdě z halfvoleje Lopez a hostující brankář Walke poprvé musel ukázat, že to v bráně prostě umí. V 54. minutě pak likvidoval rovněž další dělovku z úhlu od Sarra.

I Salcburk si dokázal vytvořit nějaké příležitosti, třeba v 66. minutě se snažil střelou z přímého volného kopu kolem zdi zacílit Valon Berisha, jenže jeho pokus nebyl tak prudký, aby ho Mandanda nedokázal vyrazit do bezpečí. V 82. minutě mohl ještě změnit průběžný stav Germain, z blízkosti ovšem nepřekonal pozorného a jistého Walkeho.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Seydou Doumbia

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Salcburk neprohra za barak :)

Reagovat
smazaný uživatel

Salcburk neprohra za barak :)

Reagovat
smazaný uživatel

Salcburk neprohra za barak :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele