1/16 finále - odvety
22.02.2018 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Atlético si doma poradilo s Kodaní a postupuje

Atlético Madrid si doma pohlídalo parádní náskok, který si přivezlo z Kodaně. Navíc se ještě trefil Kévin Gameiro, který tak pojistil Atléticu jeho postup do osmifinále Evropské ligy.

Kodaň měla před sebou téměř nemožnou misi, protože po prvním utkání si do Madridu přivezla manko tří gólů. Poté, co doma prohrála s favoritem 4:1, by dnes potřebovala vyhrát o čtyři a více branek. A to se v souboji s tak dobrou obranou předpokládat zkrátka nedalo. Domácí navíc neponechávali nic náhodě a od prvních minut nastoupila esa jako Godín, Oblak, Koke, Vitolo nebo Torres s Gameirem. V sestavě hostí jsme pak našli třeba Greguše, Kvista nebo Lüftnera s Andersenem a Fischerem.

Obranu hostí se na stadionu Wanda Metropolitano rozhodl jako první vyzkoušet Kévin Gameiro, který se dostal do úniku a obránci Kodaně s ním měli problémy. Zkušený útočník sice dostal parádní nahrávku do vápna, jenže míč špatně zpracoval. V sedmé minutě už mu to ale vyšlo. Gameiro si navedl míč před bránu a přesně umístěnou levačkou nedal brankáři Andersenovi žádnou šanci zasáhnout - 1:0.

No a to už byla pro hosty prakticky neřešitelná situace. Domácí ekipa navíc parádně kombinovala a nepřipouštěla žádnou možnost na zvrat. Kokeho kombinace s Torresem skončila střelou někdejšího miláčka fanynek Liverpoolu, ta však nebyla přesná. V roli režiséra hry domácího celku se objevoval velmi často zkušený záložník Gabi, jehož pasy měly oči.

Zkušený bek Juanfran dostal krásnou přihrávku na pravou stranu hřiště a poslal přihrávku do pokutového území, kde se k míči dostal Torres. Odchovanec Atlética ale nezakončil kvůli skvělému zákroku padajícího obránce. Defenzivní linie dánského celku si o chvíli později poradila také s výskokem obránce Godína po rohovém kopu Atlética, takže rozdíl ve skóre panoval stále stejný.

Změnit to mohl William Kvist, který si po dvaceti minutách na hranici pokutového území narazil míč s Pavlovičem a opřel se do odraženého balónu. Pálil ale těsně vedle! S ubývajícím časem se Atléticu hrálo stále lépe, protože si domácí dobře uvědomovali nutnost kodaňského soka alespoň skórovat. Hra Colchoneros naopak nepostrádala klid a zkušenost.

Fernando Torres se tlačil před koncem první půle k zakončení po parádním pasu, jenže i když výskok provedl na jedničku, samotné zakončení hlavou už mu nesedlo. Slovinský brankář Jan Oblak musel na konci poločasu řešit hodně ošemetnou situaci, když vybíhal proti smělému Fischerovi. Jeho ránu ale zvládl ukočírovat. Do poločasu druhého už nastoupili hostující hráči Skov nebo Falk.

Přesto bylo nadále aktivnější Atlético. Gabi vymyslel krásný oblouček do pokutového území, kam si nabíhal Ángel Correa, jenže tomu míč uskočil. Hostující útočník Pieros Sotiriou si o chvíli později naběhl na hranici pokutového území, kam dostal krásnou přihrávku. Neporadil si ale se zkušeným obráncem Juanfranem. Svou šanci pak spálil také střídající Nico Gaitán.

Po hodině hry se do další vyložené šance probíjel Kévin Gameiro, který zamířil poměrně povedeně. Jenže brankář Andersen parádně vyběhl a chytil soupeřovu ránu! Kodaň mohla udeřit pomocí standardní situace, neboť zajímavý rohový kop se snášel na hlavu Nicolaje Thomsena. K němu však však přistoupil obránce Diego Godín a zablokoval mu jakékoli šance na skórování.

Atlético bylo nadále aktivnější. Saúl Ñíguez střílel zpoza hranice pokutového území, jenže zakončení mu vůbec nesedlo. A když si s přízemní střelou Pavloviće brankář Oblak poradil bez potíží, bylo o vítězi jasno.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 s klidem jdeme dal.

Reagovat
Seydou Doumbia

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele