základní skupiny - skupina G
01.10.2015 19:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Rosenborg BK - Dněpr Dněpropetrovsk 0:1

Fotbalisté ukrajinského Dněpru potvrdili úlohu favorita na půdě norského Rosenborgu Trondheim a do tabulky si připsali velmi cenné tři body, i když se jejich vítězství 1:0 rozhodně nerodilo lehce. Utkání bylo velmi vyrovnané a spíše by mu slušela remíza, ovšem hosté dokázali vstřelit rozdílovou branku v 80. minutě zásluhou Jevhena Selezňova. Dněpr poskočil na druhé místo se čtyřmi body o skóre za italské Lazio.

Norský celek naopak nenavázal na remízu 2:2 proti Saint-Étienne a s jedním bodem je poslední o skóre právě za francouzským celkem. Utkání nebylo nijak bohaté na vyložené příležitosti, oba celky se spoléhaly především na kvalitní defenzívu. Do úvodní možnosti se dostali domácí po necelé půlhodině hry, kdy se na pravé straně pokutového území uvolnil Svensson a z rohu šestnáctky vypálil velmi tvrdě, gólman Bojko jeho ránu vyboxoval.

Domácí v dalším průběhu častěji stříleli a měli i více ze hry, dlouho však gólmana ukrajinského celku nedokázali ohrozit. Teprve zhruba čtvrthodiny před koncem po pasu z levé strany uspěl v hlavičkovém souboji Konradsen a míč se pak následně snesl na hlavu osamoceného Eyjólfssona, který z pěti metrů trefil spodní okraj břevna a poté hostující defenzíva odkopla míč do bezpečí.

Dněpr se v podstatě prosadil ze své první výraznější možnosti. Krásnou přihrávku za obranu dostal Matheus, který následně poslal centr z levé strany na přední tyč a hlavičkující Selezňov usměrnil míč z hranice brankového území k levé tyči, brankář Hansen byl naprosto bez šance. Rosenborg vrhl všechny síly do ofenzívy a snažil se najít skulinku v obraně protivníka, jenže ten tradičně bránil naprosto famózně.

Hosté mohli navýšit své vedení v 88. minutě, kdy vypálil z hranice pokutového území střídající Bruno Gama a Hansen brilantním zákrokem míč vyrazil. Rosenborg v závěrečných minutách obléhal pokutové území Dněpru, nicméně brankáře Bojka již ohrozit nedokázal. Ukrajinský výběr příště přivítá v domácím prostředí francouzské Saint-Étienne a bude plnit úlohu mírného favorita, Rosenborg se na italské půdě pokusí překvapit silné Lazio.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, espnfc.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
EverlastD

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 nebo 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hiko

přesně tak

Reagovat
HullCity

1:2

Reagovat
HullCity

Opět zachráncem Dnipra Selezňov!!!3 body v příštím zápase a troufám si tvrdit,že postup nás nemine.

Reagovat
Uwe háže buly

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 Překvápko.

Reagovat
Pyroman

Rosenborg doma neprohraje, tipnu 1:1.

Reagovat
Hiko

Tohle bylo krutý, kluci si zasloužili ten bod. Dřeli jako koně

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele