základní skupiny - skupina G
26.11.2015 19:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

St. Étienne uhrál bod v Rosenborgu a postupuje

St. Étienne zachránilo deset minut před koncem remízu na půdě Rosenborgu, a to díky proměněné penaltě Nolana Rouxe. Domácí tak ani na pátý pokus nezískali vítězství a zároveň si zavřeli brány do další fáze Evropské ligy. Tam nakonec postoupili právě hosté, jimž také pomohla výhra Lazia nad Dněpropetrovskem.

Ve skupině G je o tom nejdůležitějším jednoduše rozhodnuto. Rosenborg potřeboval nutně vyhrát v obou dvou zbývajících duelech, a kdyby se mu podařilo v tomhle souboji udržet těsný náskok, který nemohl zařídit nikdo jiný než nejlepší střelec týmu Alexander Söderlund, ještě by poslední kolo mohlo být pořádně zajímavé.

Jenže zbytečný zákrok Selnaese na Hamoumu v pokutovém území v 79. minutě nemohl arbitr Meškov vyřešit jinak než pokutovým kopem, který Roux střelou do protipohybu brankáře Hansena bezpečně proměnil. Na další branku se norský celek už nezmohl. V posledním utkání na Ukrajině musí zvítězit, aby se alespoň posunul na třetí příčku.

Domácí kouč Kare Ingebrigtsen před utkáním avizoval, že očekává od soupeře především soustředěnost na defenzívu. A měl pravdu. ASSE si moc dobře uvědomoval, že nerozhodný výsledek mu může stačit a směrem dopředu se nijak moc nehnal. To Rosenborg naopak ano. A Selnaes už ve 20. minutě zpoza vápna trefil tyčku.

Selnaes o pár chvil později už mířil mezi tři tyče, ovšem gólman Ruffier tentokráte v pohodě zasáhl. Devět minut před koncem napřáhl ze střední vzdálenosti Björdal a jeho pokus Ruffiera určitě vystrašil. Skončil však nakonec jen na boční síti. Ve 40. minutě se již prosadil Söderlund, jenž z pokutové značky jemně dorazil za brankovou čáru odražený míč.

Po obrátce hosté přece zabrali, například Roux v 54. minutě pěkně vystřelil, na Hansena si ale nepřišel. Čtvrthodinu před koncem naopak mohlo být rozhodnuto, to kdyby Meškov posoudil zákrok obránce Assoua-Ekotta vůči střele Konradsena jako hraní rukou a zapískal penaltu. Na bílý puntík ruský sudí ukázal o chvilku později, ale na druhé straně.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 2....0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 (popř.1:2), 02

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomtaf

4:1

Reagovat
Hiko

Teď už bude konečně výhra - 2:1, za RBK Helland a Eyjólfsson

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sotuen

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele