základní skupiny - skupina A
22.10.2015 21:05 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Molde FK - Celtic FC 3:1

Fotbalisté Molde pokračují v senzačním tažení základní skupinou Evropské ligy a po vítězství 3:1 nad skotským Celticem vedou skupinu A se sedmi body, před druhým Fenerbahce mají náskok tří bodů a výrazně se přiblížili postupu do osmifinále. Přitom norský celek je v domácí soutěži až na sedmé pozici a z ligy se tak příští rok do evropských pohárů nedostane. Skotský výběr má na kontě dva body a je zatím poslední čtvrtý o skóre za nizozemským Ajaxem.

Domácí měli pod staronovým koučem Ole Gunnarem Solskjaerem skvělý vstup do utkání a už po osmnácti minutách vedli o dvě branky. Hosté sice deset minut po přestávce snížili, ale ihned na to se norský výběr dostal opět do dvoubrankového vedení a to udržel až do závěrečného hvizdu. Molde se dostalo do vedení ze své první vážnější akce v 11. minutě, prosadit se dokázal Ola Kamara.

Skvěle to udělal Mohamed Elyounoussi, který našel přihrávkou na pravé straně právě Kamaru a ten prudkou přízemní ranou na bližší tyč rozvlnil síť. O sedm minut později rozjásal publikum Vegard Forren. Na levé straně se prosadil přes protihráče Toivio a nakonec odcentroval téměř z brankové čáry do pokutového území. Tam se opřel z voleje do balónu nikým nehlídaný Forren a jeho skákavý pokus zapadl nad gólmana Gordona.

Norský výběr měl mírný tlak i v dalších minutách, navýšit své vedení mohl v samém závěru první půle. Elyounoussi odcentroval z levé strany a míč se nakonec snášel pod břevno, Gordon pohotovým zákrokem vyrazil míč na rohový kop. Celtic se dostal zpět do boje o body v 55. minutě, kdy se po obrovské hrubce domácí defenzívy dostal k míči Kris Commons, zkušeně položil brankáře Horvatha a nekompromisně zamířil pod horní tyčku.

Neuběhla však ani minuta a třetí gól Molde přidal aktivní Elyounoussi. Po nádherné kombinaci na jeden dotek odcentroval z pravé strany Moström a na zadní tyči našel jednadvacetiletého záložníka, který se štěstím propasíroval balón mezi nohama nešťastného Gordona - 3:1. Po hodině hry hlavičkoval z dobré pozice nepřesně Kamara, následně na druhé straně prolétla tečovaná rána Commonse těsně vedle levé tyče.

Zhruba dvacet minut před koncem si na dlouhý pas za obranu soupeře naběhl Kamara a své sólo zakončil střelou vedle vzdálenější tyčky. Dvě minuty před koncem mohl snížit Bitton, jehož rána z pětadvaceti metrů pouze lízla horní tyčku a skóre utkání se tedy již nezměnilo.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1...2:1

Reagovat
EverlastD

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Manau

Neprohra domácích. 2:1 nebo 1:1

Reagovat
Hiko

2:1

Reagovat
Uwe háže buly

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Pyroman

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele