základní skupiny - skupina I
05.11.2015 21:05 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Lech Poznań - ACF Fiorentina 0:2

Fiorentina dokázala Lechu oplatit porážku z prvního utkání a je stále ve hře o postup. Viola se poprvé prosadila v prvním poločase zásluhou Iličiče a stejný muž pečetil výhru druhou brankou sedm minut před koncem.

Fiorentina měla Lechu z minulého kola co oplácet. Polský celek v prvním vzájemném utkání na Artemio Franchi senzačně zvítězil a navíc pokud chtěli svěřenci trenéra Sousy pomýšlet na postup, museli v Polsku bezpodmínečně bodovat.

Ale domácí začali o něco lépe. V 17.minutě vystrašil hostující publikum Kamiňski, ovšem jeho pumelenice zamířila jen do středu branky, kde stál připravený Sepe. Lech rozhodně v prvním poločase kousal, ale i Viola dovedla být nebezpečná a když to nešlo ze hry, prosadila se ze standardních situací. Před koncem prvního poločasu si Josip Iličič postavil míč k zahrání volného přímého kopu a svojí ránu poslal nechytatelně do šibenice! Viola v Polsku vedla 1:0.

Druhý poločas už toho příliš nenabídl. Fiorentina si náskok hlídala, hru v podstatě kontrolovala a domácí Lech do ničeho nepouštěla. Zhruba po hodině přišel poměrně velký tlak Fiorentiny, ovšem bez nějakého většího ohrožení branky. Čtvrthodiny před koncem dal o sobě vědět Lech, Hämäläinen zkusil střelecké štěstí, ale hodně přestřelil branku. Ještě blíže vyrovnání byl Lovrencsics, v jasné gólové pozici netrefil branku a to byl dost možná klíčový okamžik celého utkání, neboť zakrátko Fiorentina vstřelila druhý gól. Josip Iličič vyřešil rychlé přečíslení pohledným lobem přes brankáře Buriće a přiblížil Viole důležité tři body.

Závěr zápasu si Italové zbytečně nekomplikovali, utkání v poklidu dohráli a z Polska si odvážejí výhru 2:0.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
EverlastD

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2...0:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 (přání 2:3)

02

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 Florentínky to pšonkům vratej.

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele