základní skupiny - skupina F
17.09.2015 19:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

FC Groningen - Olympique Marseille 0:3

Marseille ukončilo desetizápasové čekání na pohárovou výhru ve velkém stylu! Míchelovi svěřenci ve svém úvodním zápase letošního ročníku Evropské ligy rozstříleli Groningen na jeho půdě 3:0 díky brankám Georgese-Kévina N'Koudoua, Lucase Ocampose a Romaina Alessandriniho. Pro Nizozemce jde v Evropě o nejtěžší domácí porážku v historii..

Dnešní zápas byl velkou oslavou zejména pro N'Koudoua, který skóroval poprvé po desíti měsících půstu. Francouzský tým dnes na hřišti jasně dominoval a dal tak najevo, že ve skupině, v níž se utká ještě s Bragou a Libercem, míří za postupem. Naopak Groningen má před nadcházejícím těžkým duelem na portugalské půdě o čem přemýšlet.

Les Phocéens od začátku dávali jasně najevo, že přijeli zvítězit, a už ve třetí minutě prověřil domácího gólmana Sergia Padta nepříjemnou ránou Lucas Silva. O chvíli později pak strážce nizozemské klece musel zasahovat proti jedovce Romaina Alessandriniho, takže když N'Koudou ve 25. minutě otevřel skóre, šlo o logické vyústění situace. Letní posila Olympique ukázala na levém křídle skvělou kontrolu míče, pronikla do šestnáctky a tvrdou ránou na bližší tyč propálila Padta poprvé.

Groningen poprvé zahrozil až po půlhodině hry, kdy se povedeným technickým pokusem z přímého kopu prezentoval Danny Hoesen, mířil však mimo. Jinak ale dominovali hosté, jak ve 39. minutě stvrdil Ocampos - argentinský záložník utekl domácí obraně, zpracoval skvělý pas od Zamba, jednoduchou kličkou ošálil Padta a zakončoval do prázdné brány. 0:2.

Nizozemcům je nutno přičíst k dobru, že do druhého dějství nastoupili v aktivnějším tempu a několikrát se dostali i do slibných šancí. Hostující obrana však odolala. Michael de Leeuw pálil ze střední vzdálenosti těsně mimo a Hans Hateboer ze skvělé střelecké pozice poslal míč pouze do koše připraveného gólmana Mandandy.

Les Phocéens tedy úvod druhého poločasu přečkali ve zdraví a po hodině hry sami udeřili potřetí: Alessandrini se po zpětné přihrávce levého beka Benjamina Mendyho příliš nerozpakoval a vypálil rovnou k tyči. Padt při této brance neměl úplně čisté svědomí, sice si na balon sáhl, ale to bylo z jeho strany vše. Jednoduchý gól, nicméně pro Groningen znamenal definitivní konec nadějí na bodový zisk.

Následné dvě šance aktivního de Leeuwa možná ještě mohly zadělat na závěrečné drama, nejlepší hráč domácího celku však pokaždé těsně minul, takže Mandanda mohl zůstat v klidu. Pět minut před koncem ještě výtečným zásahem vytěsnil ránu střídajícího Mimouna Mahiho. A protože i N'Koudou svoji závěrečnou šanci poslal vedle, zůstalo konečné skóre netknuté.

Autor: Dominik Zezula

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
EverlastD

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Výhra hostů

Reagovat
Pyroman

Těžký zápas na tipování, sázet ho určitě nebudu - Groningen není nějak extra silný, ale doma dokáže zahrát, na druhou stranu Marseille je letos jako obvykle mimo, jeden zápas jim tam padá všechno, pak předvedou parodii na fotbal. 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
pedro-pedro

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 Marseille pohlídá výhru proti Chrochrochro.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Tip 2..0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele