základní skupiny - skupina L
05.11.2015 21:05 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

FC Augsburg - AZ Alkmaar 4:1

Zápas mezi Augsburgem a Alkmaarem měl jediného hrdinu: domácí útočník Raúl Bobadilla zostudil soupeře hattrickem a zásadní měrou tak přispěl k důležité výhře 4:1. Bavoři tak porazili AZ i podruhé a dotáhli se bodově na druhý Partizan Bělehrad; Nizozemci zůstávají ve skupině poslední.

Pro Augsburg to byla vůbec první domácí výhra v krátké pohárové historii. Bobadilla dal domácím dvoubrankové vedení už po půlhodině hry; těsně před pauzou sice vykřesal pro hosty naději Janssen, po změně stran však na 3:1 zvýšil Ji (66') a finální tečku za zápasem udělal opět jihoamerický forvard, který dnes ukázal příkladnou efektivitu (tři branky z šesti střel) a navíc svojí skvělou fyzickou hrou držel obránce AZ celý zápas v šachu. Za zmínku stojí i výkon ex-alkmaarského stopera Ragnara Klavana, který skvěle dirigoval domácí defenzivu a připsal si více doteků s míčem než kterýkoliv jiný hráč na trávníku (82).

Oba týmy vstupovaly do utkání se třemi body na kontě a s vědomím, že případná prohra může znamenat potenciálně klíčovou ránu pro postupové ambice. Úvodní minuty proto nabídly urputný bojovný fotbal; hrálo se nahoru dolů, bylo vidět, že v sázce je opravdu hodně. Skutečné šance ale dlouho nepřicházely. Tu úplně první si připsal Augsburg až po 24 minutách, a hned z toho byl vedoucí gól - Bobadilla rozehrál přímý kop z nějakých dvaceti metrů a nádhernou ránou pod víko otevřel skóre.

Když pak paraguayský reprezentant potvrdil svoji herní dominanci překrásným sólem zakončeným druhou brankou, zdálo se být rozhodnuto; Alkmaar však neřekl poslední slovo. Přestože hosté po celou první půli spíše mlčeli, na jejím samotném konci se jim podařilo snížit prostřednictvím Viktora Janssena.

Ve druhém dějství pak AZ začalo mnohem agilněji a dokonce dvakrát trefilo břevno, domácí ale tento tlak se štěstím přečkali a nakonec se dočkali zaslouženého triumfu. Dong-Won Ji pokračoval ve festivalu krásných gólů povedenou střelou z 66. minuty, a když o osm minut později Bobadilla s bohorovným klidem zvýšil už na 4:1, bylo jasné, že s šancemi Alkmaaru na body je definitivní amen.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
EverlastD

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

1

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
Lorcan

0:1 Alkmaar by měl potvrdit že je mnohem ostřílenějším mužstvem To vítězství Augsburgu v prvním vzájemným duelu před 14. dny byla stejná haluz jako když ted Real porazil PSG

Reagovat
smazaný uživatel

Bod veľmi nikomu nič nerieši, i keď uchováva postupové nádeje, ale myslím si, že oba tímy budú hrať jednoznačne na víťazstvo. Mal by to byť dosť atraktívny zápas s množstvom šancí.

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 co dodat?

Reagovat
smazaný uživatel

vsechno spatne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele