základní skupiny - skupina G
05.11.2015 21:05 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Dněpr Dněpropetrovsk 3:0

Saint-Étienne potvrzuje slova svého kouče Christophe Galtiera, že po loňském fiasku nastal čas konečně brát Evropskou ligu vážně. Les Verts po senzační výhře 1:0 na Ukrajině porazili Dněpr i před vlastními fanoušky, tentokrát dokonce 3:0; o góly se podělili Kévin Monnet-Paquet, Robert Berić a střídající Romain Hamouma. Francouzský klub se díky tříbodovému zisku osamostatnil na postupové druhé příčce za vedoucím Laziem..

Dněpr se sice loni dostal až do finále Evropské ligy, letos však bude mít velké problémy proklouznout vůbec do play-off; v současnosti má tříbodové manko právě na Les Verts. Ti byli v průběhu celého dvojzápasu skutečně vynikající. Nejenže získali všechny možné body a nedostali ani gól, jejich výhra na Ukrajině navíc zkazila soupeři oslavy jubilejního stého zápasu v Evropě a dnes existoval na hřišti prakticky jen jeden tým.

Asi nepřekvapí, že důležitou roli hrál opět Robert Berić. Předsezonní akvizice z Rapidu Vídeň předvedla další velice dobrý výkon a také si připsala asistenci na první gól, který vstřelil ve 38. minutě Kévin Monnet-Paquet; Slovincův skvělý pas mu stačilo jednoduše usměrnit za záda bezmocného Bojka. Sám Berić, který loni za rakouský tým nasázel úctyhodných třicet gólů, se prosadil krátce po změně stran; asistoval tentokrát Nolan Roux, obávaný kanonýr dorážel jeho centr zblízka do sítě.

Zaskočený Dněpr dnes vůbec nepřipomínal tým, který loni s takovým sebevědomím dokráčel až těsně pod vrchol; Galtierovi svěřenci pak ještě stvrdili svůj úspěch třetí brankou v 65. minutě, kdy střídající žolík Hamouma - vedle Slovince nejlepší hráč dosavadní sezony Les Verts - propálil Bojka povedenou přízemní střelou. Francouzi tak navýšili svůj bodový zisk na sedm bodů, na Lazio ztrácí pouze tři.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
EverlastD

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1, musíme !!

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2...0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

1 věřím !!!

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
HullCity

Cokoli jiného něž výhra znamená konec pro Dnipro...0:1!!

Reagovat
HullCity

Pěkná ostuda pro loňského finalistu a na 90% to znamená také konec ve skupině.Doufal jsem,že je odchod Kankavy,Kaliniče a hlavně Konopljanky nepoznamenají,ale opak je pravdou.Pravda,mohli jsme být v lepší skupině(lehčí),ale na to se nedá vymlouvat,dneska nehráli nic.Akorát ten neuznaný gól Selezňova sudí odpískali špatně,žádné přistrčení do zad tam nebylo...

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 Pěknej zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
didosh

čekal jsem že Dněpr něco urve... To hrál tak špatně?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, velmi

Reagovat
smazaný uživatel

Loni Dnipro melo az do semifinale kde narazili na Neapol proste jen obrovskou haluz na soupere :) U nas jsem ani selhani necekal, ta vyhra ve skupine je celkem jasna a Les Verts zabrali.. navic Dnipro prislo o nejlepsi hrace.. :)

Reagovat
HullCity

Haluz na soupeře...pán je znalec.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele