základní skupiny - skupina A
05.11.2015 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

AFC Ajax - Fenerbahçe SK 0:0

Ajax letos na evropské pohárové scéně tápá a svou mizernou sérii bez vítězství prodloužil o další bezbrankovou remízu doma proti Fenerbahce. Slavný nizozemský klub sice měl více ze hry, co se držení míče týče, ovšem úspěšná finální fáze se domácím vyhýbala jako čert kříži...

Skupina A tak zůstává rájem remíz - Ajax už má tři, Celtic s Fenerbahce po dvou a z toho všeho těží překvapivě norské Molde, které si již s dvouzápasovým předstihem dokázalo zajistit postup ve společnosti daleko věhlasnějších klubů. Istanbulský celek zůstává druhý s pěti body a udržel tak svůj dvoubodový náskok právě na třetí Ajax. V samotném závěru přitom mohli i zvítězit, jenže Fernandao svou obrovskou šanci zbrkle zahodil.

Letošním tahounem Ajaxu je další talentovaný produkt jeho slavné akademie, Anwar El Ghazi. Nizozemský reprezentant však vydržel na trávníku pouze půlhodinu, poté totiž musel odkulhat kvůli zranění. Jeho náhrada Lasse Schöne byla stejně tak živelná a nebezpečná, jenže Istanbulský celek si svého soupeře zvládal držet na odstup a byl to naopak domácí gólman Riedewald, jenž musel být před poločasovým odchodem do kabin na pozoru při nebezpečném rohu Turků.

Po změně stran si Ajax připsal další smolné zranění, kdy musel střídat i Viktor Fischer. Přesto se domácí nenechali zásahy do sestavy rozhodit a pokračovali v ofenzivní snaze, která také konečně začala přinášet šance. Teteho dobré práce se snažil využít Davy Klaassen, avšak v šestapadesáté minutě ze slibné pozice pálil nepřesně. Chvíli nato pak domácí kapitán zahodil ještě lepší šanci po kombinaci Bazoera se Schönem a znovu jen vysoko přestřelil.

Fenerbahce pak málem shráblo všechny body, přestože si za svůj dosavadní výkon zasloužilo stěží jeden. Osm minut před koncem se totiž střídající Fernandao ocitl v dosahu míče před poloprázdnou brankou, jenže nedokázal pořádně letící balon trefit a k nevíře hostující lavičky minul. Když pak v nastaveném čase Volkan Demirel s přehledem chytil ránu Younese, skončil zápas bezbrankovou remízou.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (14)

Přidat komentář
EverlastD

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
jáá

doma se to musí urvat!!

Reagovat
Stiksxx

To by se mělo.

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Uwe háže buly

1:2

Reagovat
Marv

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 Fenerbachce je kvalitnější,víc bude chtít a to rozhodne o šťastné výhře hostů.

Reagovat
smazaný uživatel

Ma nekdo live stream zapasu??

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele