základní skupiny - skupina A
17.09.2015 19:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

AFC Ajax - Celtic FC 2:2

Ajax sice dlouho tahal za kratší provaz, ale nakonec se mu přeci jen povedlo srovnat. Skotský Celtic slině začal, když se prosadil Bitton, ale domácí se nevzdali. První branku vstřelil Fischer, na druhý gól Lustiga odpovídal až sedm minut před koncem Schøne.

Domácí Ajax Amsterdam se chtěl před vlastními fanoušky vytáhnout, ale nečekal jej právě snadný soupeř. Skotský Celtic je zvyklý hrát hodně silový a důrazný fotbal, což byla pro Aja velká zkouška. Domácí nastoupili s osvědčeným Cillessenem v bráně, před ním se skvěla osa Veltman - Fischer - Klaassen a El Ghazi. Za Celtic nastoupila zkušená formace čítající jména jako Gordon, Lustig, Boyata, Brown nebo Forrest s Commonsem.

Kdekdo čekal otevřený fotbal, ale v prvních minutách se nic takového nestalo. K vidění byly opatrné a zdlouhavé rozehrávky. Především na straně nervóznějšího Ajaxu byla vidět nepřesnost. A tak udeřili hosté. Commons zabojoval ve středu hrací plochy o míč a ačkoli měl na sobě pověšeného obránce, přesto dokázal míč rozdělit do strany. Tam se zjevil nabíhající Nir Bitton a krásnou ranou zamířil k tyči - 1:0 pro hosty.

Ajaxu chvíli trvalo, než se dokázal zase koncentrovat a adekvátně odpovědět. Do žádného velkého tlaku se nehnal a spoléhal na překvapivou nahrávku. Ke střele se posléze dostal Younes a brankář Gordon musel zasahovat na poslední chvíli. Ajax začínal zrychlovat hru a vedlo to k první brance domácího týmu. Klaassen potáhl míč po straně, předložil jej na střed Viktoru Fischerovi a mladý ofenzivní klenot Ajaxu se krásnou ranou z hranice vápna prostřelil Gordona!

Kombinací mezi Fischerem a Klaassenem jsme dnes viděli mnoho, ale žádná už se neujala tak dobře, jako ta gólová. Ke slovu se opět dostal i Chris Commons, který pálil poměrně nebezpečně. Zkušeného brankáře Cillessena ale nepřekonal. K zakončení se potom dostal i Griffiths, který zatím nebyl úplně vidět. Jeho rána však postrádala razanci a nemohla tedy brankáře Cillessena překvapit.

Co ho překvapilo zcela určitě, to byl rohový kop od Commonse. Spadl totiž na hlavu Mikaela Lustiga, který přesně zamířil a skóroval! Ajax měl před vlastními fanoušky co dohánět, pokud dnes nechtěl prohrát. Do druhé půle vstoupili domácí lépe. Centr od Gudelje mířil na Veltmana, který jej jen těsně neusměrnil mezi tři tyče. Deset minut po změně stran pálil nadvakrát Forrest, jenže pokaždé mimo. O pouhou minutu později dostal žlutou kartu za ostřejší zákrok Izaguirre.

Po hodině hry s dalším pohotovým zakončením přispěchal Griffits, který však také nenašel recept na brankáře Cillessena. Izaguirre následně předvedl dva fauly, přičemž ten druhý byl naprosto zbytečný. Vzhledem k tomu, že měl zkušený univerzál už žlutou kartu, sestřelení El Ghaziho jej přišlo hodně draho. Dostal totiž druhou žlutou kartu a oslabil svůj tým. O minutu později se na hřiště dostavil Lasse Schøne, který vystřídal Fischera. A bylo to zlaté střídání.

Deset minut před koncem utkání se do velké šance dostal talentovaný střelec Milik, který hlavičkoval z velké blízkosti jen do tyče! Tlak Ajaxu narůstal každým momentem a brankáře Gordona čekaly ještě hodně horké chvíle. Další standardní situace byla výzvou pro Lasse Schøneho, který se postavil k jejímu zahrávání a krásnou ranou poslal míč do sítě! Ajax se nakonec dočkal a po velkém tlaku bere alespoň bod. A to ještě Milik v závěru neproměnil další šanci!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, uefa.com, onlajny.cz

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Plichta

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
Uwe háže buly

Nejméně zajímavý zápas tohoto kola. 1:1.

Reagovat
Stiksxx

To právě bude dobrej zápas. Doufám, že Ajax vyhraje. Padne hodně gólů. Víc než 3. Tip 3:2

Reagovat
smazaný uživatel

s betonarem deBoerem?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Marv

Reagovat
Pyroman

2:0

Reagovat
AjaxFans

Klassenby mel hrat v utoku, Milik dlouhodobe z formy.Nebude to lehke, ale snad vyhrajem

Reagovat
pedro-pedro

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0 Nuda a zas nuda.

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Bayernista18

Kontumace 0 : 3.

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1...3:1

Reagovat
Stiksxx

Oba dva góly Ajaxu hezký

Reagovat
smazaný uživatel

plichtit s marnym Celticem, to je malo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele