základní skupiny - skupina I
17.09.2015 21:05 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - FC Basilej 1:2

Fiorentina navzdory slibnému vývoji utkání selhala a podlehla doma Basileji 1:2. Po brzkém Kalinićově gólu se dlouho vše zdálo z pohledu italského favorita pod kontrolou, jenže od vyloučení kapitána Rodrigueze za ostrý faul převzali otěže zápasu hosté a dvěma góly Bjarnasona s Elnenym otočili vývoj zápasu ve svůj prospěch.

Hodně zvláštní příchuť musel tento zápas mít pro trenéra Fialek Paula Sousu, jenž ještě loni seděl právě na lavičce Basileje. Na úvod musel mít radost z toho, jak mu jeho bývalí svěřenci naservírovali vlastním nedorozuměním gól až do kuchyně. Uplynuly sotva tři minuty, kdy se Marek Suchý s Tomášem Vaclíkem hrubě nedohodli, kdo že vlastně zúčtuje s Roncagliovou kolmicí, čehož dokonale využil Nikola Kalinić a vsítil první gól zápasu. Marně se hosté dožadovali anulace skóre kvůli Kalinićově domnělému hraní rukou.

Basilej v tu chvíli rozhodně nepůsobila nejjistějším dojmem, což záhy podtrhlo další Vaclíkovo nedorozumění, tentokráte s Danielem Hoeghem. Basilejský stoper si tak málem vstřelil vlastní gól. Teprve pak dominanci Fiorentiny narušila rána Embola, jenž po dravém průniku přinutil brankáře Sepeho k řádnému zákroku.

Po změně stran o sobě dal vědět také debutant v domácím dresu Jakub Blaszczykowski, jenž umně zpracoval přihrávku Babacara a vyhnul se i vyběhnuvšímu Vaclíkovi, ovšem výslednou ránu z úhlu poslal do boční sítě. Basileji se nedlouho poté sice podařilo vyrovnat, jenže anglický sudí Michael Oliver správně Jankův gól neuznal kvůli jeho postavení mimo hru.

V šestašedesáté minutě pak přišel klíčový moment zápasu. Gonzalo Rodriguez totiž bez jakýchkoli zábran vletěl oběma nohama napřed skluzem do sprintujícího Embola a vysloužil si za tento zbytečný zákrok rovnou červenou kartu. Když navíc musel kvůli zranění hlavy střídat i další obránce Astori, byla domácí defenziva v troskách a Basilej cítila šanci.

Pět minut po Rodriguezově vyloučení hosté vyrovnali zásluhou Bjarnasona, jenž se prosadil ranou na bližší tyč, o níž se míč při svém letu do sítě i otřel. Jedenáct minut před koncem pak Elneny dokonal basilejský obrat díky jedovaté ráně do horního růžku. Fialky se po takto drastickém vývoji zápasu již nezmohly na vážnější odpor a překvapivě tak na úvod Evropské ligy doma kapitulovaly 2:1.

Autor: Martin Kantor / goal.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Výhra domácích

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Pyroman

3:2

Reagovat
pedro-pedro

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2 Neskutečný zápas,ze,kterého vyjdou šťastnější domácí.

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1...3:2

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

jeste lepsi, nez jsem doufal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele