základní skupiny - skupina A, 2. kolo
02.10.2014 21:05 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Villarreal CF - Apollon Limassol 4:0

Villarreal si hravě poradil s bezbranným Apollonem Limassol a jeho pohádka končí. Kyperský tým inkasoval čtyři branky, po dvou z nich si rozdělili Gerardo Moreno a Javier Espinosa.

Ačkoli se první minuty mohly zdát velmi opatrné a neproduktivní, domácí diváci se dočkali poměrně záhy. Jejich miláčky poslal do vedení Gerard Moreno, který si naběhl do pokutového území. Kulatý nesmysl si jej našel po narážečce Caniho s Lucianem Viettem a Moreno krásnou ranou překonal brankáře Apollonu Limassol - 1:0.

Brzký gól nalomil sebedůvěru ambiciózního kyperského celku a Villarreal toho chtěl využít. Přesto se v jeho táboře neodehrávalo vše pouze v pozitivním duchu, protože po patnácti minutách se zranil obránce Antonio Rukavina a na jeho místo do hry vstoupil Mario Gaspar. Výměna stráží však Villarreal nijak nezpomalila a naopak se na bránu Valeho valil další útok. I z něj se domácí prosadili, ale Moreno byl tentokrát v ofsajdovém postavení, takže sudí Hunter neměl na výběr a gól neuznal.

Vzápětí se před bránu hostí snesl další míč z pravé strany, tentokrát se do šance dostával Luciano Vietto, který ale rovnou pálil na branku. Vale musel vyrážet na roh a měl při tom hodně co dělat. Po rohovém kopu od Espinosy se míč snesl k dos Santosovi, který vůbec nemířil špatně. K němu často směřovala pozornost obránců hostí projevovaná zejména kolíky na kopačkách. I proto musel několikrát na plochu zdravotní tým.

Druhý poločas se nesl opět ve znamení tlaku Villarrealu, který dnes svého soupeře jednoznačně přehrával. Do šance se dostal Espinosa, ale jeho pokud byl zablokován. Volný přímý kop Apollonu rozehrával Meriem, na zadní tyči našel nabíhajícího Abrahama a ten chtěl zakončit, ale míč mu sebral bránící Marín. Javier Espinosa se nakonec dočkal odměny za svou aktivitu, když se stal třetím střelcem dnešního utkání.

Espinosa pronikl s míčem u nohy dovnitř vápna, kde si nedělal zbytečnou hlavu s dalším postupem a jednoduše míč napálil do brány Apollonu. Villarreal po padesáti minutách vedl o tři branky a obrana Apollonu byla v troskách.

Trochu vzrušení na druhé straně chtěl provést Gaston Sangoy, ale po jeho snaze sudí neukázal ani na rohový kop, kterého se hráč hostí vehementně dožadoval. Apollon neměl šanci skórovat, protože mu domácí za mohutných ovací diváků na stadionu El Madrigal nepůjčili míč. Pro posílení ofenzivní vozby se na hřiště dostal také Manuel Trigueros, který vystřídal unaveného dos Santose. Marine se z ničeho nic ocitl ve vápně soupeře a velmi povedeně vypálil. Naneštěstí ale mířil jen těsně nad bránu!

Do zajímavé šance se dostal také Abraham, který si naběhl s míčem do vápna a vypálil, ale ani on neměl správně seřízená mířidla. Po snaze Triguerose kopal Villarreal roh, ale ani zakončující Marín neměl štěstí. V dresu Apollonu Limassol se na hřiště podíval také český útočník Jan Rezek, který se dostal do dvou šancí. Nejprve napadal špatnou rozehrávku Villarrealu, z čehož rezultovala zajímavá akce kyperského celku. Následně Rezek sám vypálil a jeho střela byla zablokována.

Do třetice byl Rezek v akci, když fauloval Juana Carlose. Se skóre utkání Rezek nic neudělal, naopak sledoval další branku v síti svého týmu. Gerard Moreno totiž završil velmi pohledné skóre z pohledu Villarrealu, když se po přihrávce od dos Santose dostal do vápna a prostřelil brankáře Valeho počtvrté!

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz, insidespanishfootball.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

Villareal není v pohodě a Apolon umí překvapit (viz předkolo s Lokomotivem) - 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele