1/16 finále - 1. zápasy
19.02.2015 21:05 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Tottenham Hotspur - ACF Fiorentina 1:1

V ostře sledovaném souboji mezi Tottenhamem a Fiorentinou sehrál nejdůležitější roli nakonec muž, od kterého se to příliš nečekalo - Roberto Soldado. Španělský útočník Spurs nejprve rychle otevřel skóre, poté ale ještě před přestávkou zavinil přímý kop, z něhož hosté vyrovnali na konečných 1:1..

Soldado, jedna z nejzvučnějších posil posledních let, zatím na severu Londýna rozhodně neprožívá úspěšné období; jedničkou na jeho pozici je v současnosti mladý Harry Kane, zatímco španělský reprezentant se trápí. Dnes však ukázal, že v něm přeci jen něco vězí - jeho volej z šesté minuty, kterým proměnil Paulinhův roh ve vedoucí branku, snesl i ta nejpřísnější měřítka.

Spurs vůbec odstartovali hodně živě a zatlačili soupeře do defenzivy; nebýt včasného zásahu Cipriana Tatarusana, mohl Chadli skórovat už po pěti minutách. Poté už přišla Soldadova magická chvilka; jeho pravačka uklidila míč přesně k tyči, mimo dosah zkoprnělého gólmana. V tu chvíli to vypadalo, že je na hřišti jen jeden tým.

Fiorentina však v žádném případě nepředstavuje jednoduchého soupeře, jak Londýňanům brzy připomněl dvěma střeleckými pokusy Mario Gómez. Italové nebyli vůbec špatní ve hře dopředu, před vlastní bránou ale nepůsobili tak suverénním dojmem; výsledkem byly šance Eriksena nebo efektní nůžky Soldada, který jako by se rozhodl, že se dnes dostane do všech sportovních sestřihů.

Viola sice nebyla lepším týmem, nicméně vyrovnání ve 36. minutě také nepřišlo úplně z čistého nebe. Soldado zezadu fauloval Joaquína těsně předtím, než stačil vtrhnout do vápna; k rozehrání přímého kopu se postavil Matías Fernández a Lloris jeho střelu vyrazil, ale míč se nakonec od Saviće dostal k dorážejícímu Basantovi.

Poměrně otevřený fotbal se na White Hart Lane hrál i v následujících minutách; na jedné straně mohou fanoušci Fiorentiny namítat, že zákrok Jana Vertonghena na Gómeze hraničil s penaltou, na druhé Chadli poslal míč od břevna na brankovou čáru a diváci nevěděli, šlo-li o gól nebo ne. Obě situace nakonec skončily bez dramatické dohry.

Po změně stran se jako první předvedl Salah, hostující ve Florencii z Chelsea; jeho rána však mířila mimo, zatímco na opačné straně hřiště Basanta včas zablokoval pokus Eriksena. Po několika dalších slibně vypadajících tottenhamských pokusech vyslal manažer Mauricio Pochettino na hřiště hrdinu posledních týdnů Harryho Kanea..

..tentokrát však bez úspěchu. Závěrečné minuty nabídly atraktivní, útočnou hru z obou stran; jak domácí, tak hosté měli šance strhnout vítězství na svou stranu, neuspěli však ani Paulinho se Soldadem či Lamelou, ani Gómez, Marco Alonso a Fernández. Po uplynutí nastaveného času tak na tabuli svítil výsledek 1:1, který před domácí odvetou určitě více vyhovuje Italům.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

taky tak!

Reagovat
smazaný uživatel

obávám se, jestli to Pochettino s tou předpokládanou rotací nepřežene - 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

dúfam aj ja závisí na tom moje šťastie a peňaženka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele