základní skupiny - skupina J, 1. kolo
18.09.2014 21:05 CET
6 : 0
(0:0)

Reportáž

Steaua Bukurešť - Aalborg BK 6:0

Jen těžko by po shlédnutí první půle v Bukurešti někdo čekal, že se zápas po přestávce změní v bitevní bole plné gólů a šancí. Steaua nasázela Aalborgu hned šest branek a lví podíl na tom měl útočník Claudiu Keserü, hýčkaná hvězda rumunského celku. Dánský celek naopak potvrdil, že je v pořádné mizérii.

Jméno Keserü není ve fotbalovém světě vyloženě neznámé, přece jenom se ale po několika angažmá především v Ligue 2 vrátil zpět do vlasti, kde se mu zatím nesmírně daří. V rumunské lize vede tabulku střelců, poněvadž v půlce srpna nasázel Pandurii dokonce branek šest! A proti Aalborgu znovu ukázal, že je možná v životní formě.

Ne že by první dějství bylo na větší příležitosti vyloženě chudé, prostě ale o ničem nerozhodlo. A je pravda, že kdyby hosté udeřili, možná by se vše vyvíjelo úplně jinak. Jenže domácí výrazným způsobem podržel gólman Arlauskis, jenž vychytal tutovky Jacobsena, Enevoldsena nebo Frederiksena.

Steaue naopak vyšel parádně vstup do druhého poločasu. Fernando Varela poslal jemný oblouček do vápna, kde si nejvýše naskočil Sanmartean, a hlavou uklidil míč ke vzdálenější tyči. Pravděpodobně klíčovým momentem celého střetnutí se pak stala 57. minuta, po níž Aalborg dohrával o deseti mužích v poli.

Larsen totiž ve vápně srazil Keserüa, kopala se penalta a hostující gólman musel po červené kartě dokonce předčasně pod sprchu. S nařízeným pokutovým kopem pak Rusescu neměl výraznější potíže. O pár chvil později domácí navýšili náskok a poprvé se gólově ozval Keserü, jehož rána na bližší tyč byla nechytatelná.

O pět minut později se Keserü prosadil znovu, tentokráte měl daleko lepší střeleckou pozici než v předchozím případě a z blízkosti se mýlit nemohl. Hattrick pak dovršil v 72. minutě. Steaua předvedla parádní kombinaci, kterou naprosto vyšachovala obranu soupeře, a na konci celé akce stál zase neomylný Keserü.

Aniž by si to Rumun možná uvědomil, překonal jeden milník Evropské ligy. Tři góly zaznamenal během jedenácti minut, zatímco Steven Gerrard 4. listopadu 2010 proti Neapoli "až" po čtrnácti. Vítězství pak zakončil ještě jedním zásahem Rusescu, který se dostal snadno za obranu a s přehledem zakončil.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele