základní skupiny - skupina G, 1. kolo
18.09.2014 21:05 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Sevilla na úvod pohodlně přehrála Feyenoord

Sevilla coby šampion loňského ročníku Evropské ligy vykročila k obhajobě titulu správnou nohou, když na domácí půdě porazila díky dvěma brzkým brankám Feyenoord 2:0. Střelci jediných dvou branek utkání se stali střední záložníci Krychowiak s Mbiou, asistentem byl pokaždé mladý barcelonský talent Gerard Deulofeu.

Feyenoord touto prohrou prodloužil svou nelichotivou bilanci venkovních zápasů bez výhry v evropských pohárech, která se datuje až k sezoně 2008/2009, kdy ještě existoval Pohár UEFA. Nutno dodat, že rotterdamští měli i trochu smůly, když záložník Jens Toornstra trefil brankovou konstrukci, ovšem kromě tohoto momentu se jim nikdy pořádně nepovedlo dostat zpět do zápasu.

Sevilla zvládla všechno podstatné hned zkraje prvního poločasu. V osmé minutě Deulofeu rozehrál z levé strany přímý kop, který Stephane Mbia hlavou minul, ovšem v ostrém náběhu za ním ve skluzu usměrnil prudký míč do sítě Krychowiak. Nizozemský klub reagoval zodpovědným držením míče a postupným útokem, ovšem finální fáze Lukea Wilkshirea v tomto případě nestojí ani za zmínku.

Jednatřicátá minuta pak nabídla takřka navlas stejnou situaci jako první gól domácích. Znovu šlo o přímý kop z levé strany, znovu se k němu postavil Deulofeu a znovu kvalitním centrem úspěšně našel Stephana Mbiu. Francouzský záložník tentokrát v šanci nezaváhal a povedenou hlavičkou překonal brankáře Vermeera podruhé. Ještě do poločasu mohl Feyenoord snížit díky ráně Toornstra, jenže jeho přímý kop zpoza šestnáctky skončil pouze na konstrukci.

Po změně stran ještě z rohového kopu mohl přidat třetí hřebíček Thimothee Kolodzieczak či José Antonio Reyes, oba však ve slibných příležitostech minuli. Feyenoord, který v kvalifikační fázi vypadl z boje o Ligu mistrů na úkor Besiktase, v závěru opět zkoušel snížit prostřednictvím Toornstraovy střely, ovšem gólman Sergio Rico zůstával pozorný. Když pak Reyes zahodil další šanci a Deulofeu v nastaveném čase rovněž se svým zakončením neuspěl, skončil zápas výhrou domácích 2:0.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...4:1..bohuzel..rad bych se mylil

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
Elliasson

Tento zápas bude pro současný Feyenoord nemožné vyhrát. Bude se muset stát zázrak, aby to skončilo aspoň remízou. Ale budu fandit - naděje umírá poslední!

Reagovat
Elliasson

Tak gratuluji hochům ze Sevilly, opravdu byli o hodně lepší než Feye. Jako měli hoši nějaké náznaky šancí, ale to je asi tak vše. Absolutně nestíhali.

Jo, a dneska i fandové Sevilly podali výborný výkon.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele