základní skupiny - skupina K, 3. kolo
23.10.2014 19:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

PAOK Soluň - ACF Fiorentina 0:1

Toskánský celek si i přes nepříliš přesvědčivý výkon odváží tři body ze Soluně. Domácí se sice chvílemi svému soupeři vyrovnávali, ale doplatili na neschopnost přesně zakončit a nakonec museli kapitulovat.

Fiorentina měla jako tradičně problémy se složením útočné linie. Při ztrátě Pepita Rossiho a nepřesvědčivé formě Maria Gómeze dostal šanci opět mladík Federico Bernardeschi, kterého podporovali Josip Iličić a Juan Vargas. Do záložní formace se vešla nová posila jménem Milan Badelj, který zaujal místo vedle Jasmina Kurtiće a španělského tvůrce hry Borjy Valera.

Fiorentina rozhodně nehodlala nečinně vyčkávat, co vlastně domácí vymyslí. Vědoma so postavení favorita, které proti domácím zastávala, vrhla se do útočení. Po chybě Raţa se k míči dostal slovinský záložník Josip Iličič, kterého vychytal brankář Glykos. Pro něj to ale v žádném případě neznamenalo konec nebezpečí, protože k odraženému míči se dostal mladík Bernardeschi. Mladý střelec ale nepočítal s dorážkou a míč napálil nad bránu!

Další velká nepříjemnost pro domácí se naplno projevila po deseti minutách, když se zranil Giannis Skondras a musel být střídán. Jeho místo na hřišti zaujal Stelios Kitsiou. Od prvních minut to bylo hodně vyhrocené utkání a ani jeden ze soupeřů nešetřil zákroky na hraně pravidel, takže sudí Felix Zwayer během prvních třiceti minut sahal třikrát do kapsy pro žlutou kartu a několikrát oba "kohouty" napomínal.

Aktivita se Fialkám vyplatila deset minut před koncem první půle, když se Josip Iličić dostal za obranu a pěknou přihrávkou našel nabíhajícího Juana Vargase. Ten se ocitl před brankářem Glykosem sice tísněn obráncem, ale ze vzdálenosti penalty nadvakrát soupeřova gólmana překonal - Fiorentina vedla v Soluni o jednu branku.

Spasit domácí a dostat je zpět do zápasu se pokoušel kapitán domácích Athanasiadis, který si navedl míč a krásnou ranou zaměstnal brankáře Tătăruşanua, ale ten využil svých centimetrů a s jeho ranou si poradil. Vstup do druhé půle se lépe podařil domácím, když si Athanasiadis naběhl na centr za obranu a vystrašil brankáře Fialek. Ten musel vyrážet také ránu Salpingidise. Další zajímavý projektil předvedl Jasmin Kurtić. Někdejší hráč sicilského Palerma se odhodlal k nepříjemné střele a na poslední chvíli musel skvělý zákrok vytasit brankář Glykos, který míč vyrazil na rohový kop.

Místo Bernardeschiho si přišel zahrát Cuadrado a jen po dvou minutách svého pobytu na hřišti mohl málem slavit asistenci. Cuadrado totiž krásně uvolnil Iličiče, který poslal přízemní centr na Vargase. Vargas skvěle vypálil, ale Glykose zachránila tyč! O zajímavou ránu se pokoušel střídající Andrea Lazzari, následně se zastřeloval také Josip Iličić. Ani jeho projektil si ale cestu do sítě nakonec nenašel. Po stažení Iličiće se na hrací plochu podíval Marko Marin a mohl sledovat, jak se Cuadrado prohnal do vápna. Tam se nerozpakoval, nevymýšlel zdlouhavé nahrávky a tvrdou ranou pořádně protáhl brankáře Glykose. Ten skvěle vyrazil balon na další rohový kop. Z něj už toskánský celek nezahrozil, protože Jasmin Kurtić pálil hodně mimo bránu.

Fialky ale mohly také inkasovat, protože centr Rata byl tečován těsně nad branku Fiorentiny. A trenér Vincenzo Montella se na své hráče za jejich nedbalost hodně zlobil. V nastaveném čase se Montella rozčiloval ještě hlasitěji, když jeho hráči nedůrazně přistoupili ke střídajícímu Golasovi, který po několika odrazech zakončoval z poměrně nadějné pozice. Bohužel pro domácí ale netrefil a Fialky si mohly oddychnout.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

PAOKu se v letošní sezóně zatím dost daří ale na Fiorentinu už nebude stačit.

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:1

Reagovat
paomara

Jako fakt nemam rad tyto jednostranny prewiev! Zatimco o Fiorentine jsme se dozvedeli skoro vsecno, vcetne toho kdo ma jakou babicku a jaky nosi trenky, tak o PAOKu nepadla skoro zadna zminka... Pro me jako pro fanouska a sazkare naprosto clanek o nicem...

Reagovat
mario23

souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Pasha

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

neprohra PAOK

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele